KÖZLEMÉNYEK  2021. október 01.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az egynapos sebészet munkálatairól és a járványügyi intézkedésekről

Tisztelt Kispesti Lakosok!
Kedves Betegeink!

Elérkezett az idő, hogy tájékoztatást adjak az egynapos sebészet kivitelezési munkálatainak előrehaladásáról, az egy napot érintő forgalomtechnikai kényelmetlenségről (részleges útlezárás), az előjegyzések újabb lehetőségeiről. Ezek mellett néhány kéréssel is fordulok a tisztelt lakosság felé.

1. Egynapos sebészet kialakításának munkálatai
Jó érzéssel tudatom, hogy a kivitelezési munkák feléhez értünk, és eközben a rendelőintézetben zavartalan a betegellátás. A munkálatok várható befejezése, 2022 február közepe. Továbbra is kérem betegeink türelmét az esetleges kényelmetlenségek elviseléséhez!
2021. október 6-án például daruzási munkálatokat végeznek, ami szükségessé teszi a Petőfi utca teljes útszélességben történő lezárását, terv szerint reggel 6.00 óra és délután 16.00 óra között.
Az ezzel járó kellemetlenségek és az építkezéssel együtt járó parkolási gondok miatt ezúttal is megértésüket kérem!

2. Időpontfoglalási lehetőségek bővülése
Az eddig publikált időpontfoglaló lehetőségek mellett call-centert létesítünk, ami pár napon belül lehetővé teszi visszahívással (amennyiben a telefonszámuk megjelenik) gyorsítani az Önök időponthoz jutását. Reményeim szerint ezzel véget sikerül vetni az elérési nehézségekből adódó panaszoknak!

3. Különálló szervezetek
Az alább felsorolt szervezeti egységek tevékenységére és telefonos elérhetőségére az Intézet vezetésének nincs ráhatása:
• Gyerek és felnőtt háziorvosok
• Felnőtt fogászat
• Központi Laboratórium (Synlab)
• Felnőtt háziorvosi ügyelet
• Radiológiai diagnosztikai centrum (Raditec)
A Felnőtt fogászat a Kispesti Egészségügyi Portál/Alapellátás/Fogorvosok fül alatt (https://egeszsegugy.kispest.hu/fogorvosok) található. A kívánt névre kattintva rendelkezésre állnak az alapinformációk: rendelési idő, telefonszám, időpont kérés. Kérem kedves betegeinket, hogy kérdéseikkel, kéréseikkel, panaszaikkal az adott szervezetet keressék!

4. Járványügyi intézkedések
- Intézetünkben továbbra is követelmény a szabályszerű maszkviselés, és az ismert járványügyi előírások betartása!
- Személy szerint javaslom a maszk használatát azokon a helyeken is, ahol tömegesen jelennek meg emberek (járműveken, üzletekben stb.)
- Intézetünk oltásra kijelölt hely, az első, második oltás mellett a 3. oltásban is részt veszünk: eddig 22 ezer 641 vakcináció történt, betegeink többségének megelégedésére.
- A 4. hullám várhatóan október végén felerősödik. Berobbanását és kedvezőtlen következményeit elkerülendő, szükségesnek vélem, hogy akik még nem éltek az oltás lehetőségével, vegyék fel az oltást.
- Szorgalmazom a 12 éven felüli gyermekek beoltását is.

5. Google véleményezés
Köszönöm véleményeik megfogalmazását! A Betegek megbecsülése és a panaszok kivizsgálása céljából személyesen válaszolok a beírásokra. A hasznos javaslatok elfogadása, a panaszok kivizsgálása egyaránt munkánk hatékonyságát javítja.
- A válaszokban is jeleztem, hogy a szöveg nélküli beírások nem adnak információt az értékelés mögöttes tartalmáról.
A pozitív értékelések kifejtése azért hasznos számunkra, mert irányt mutat a fejlesztési és érdekeltségi rendszerünk folyamatos korszerűsítéséhez.
- A szöveg nélküli negatív jelzésekkel nem tudok mit kezdeni. Elgondolkoztat, hogy mi értelme és célja lehet az ilyen beírásoknak, hiszen nem szolgálja a betegek érdekeit, és nem segíti munkatársaink munkáját sem.
- Gondot okoz Intézetünk számára a szervezetileg nem hozzánk tartozó egységekről írt negatív bejegyzés, ami rontja Intézetünk megítélését, miközben nincs közünk a megfogalmazott panaszhoz. Kérem, hogy ezeket a panaszokat a kifogásolt szervezetnek szíveskedjenek megküldeni!

Kérem tisztelt betegeink közreműködését a közös célunk elérésében: az Intézet hatékony működését segítendő betegeink ellátása érdekében!

Dr. Kumin Marianna
főigazgató-főorvos, KEI