KÖZLEMÉNYEK  2021. október 22.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Irodai változások

Tisztelt Kispestiek!

Az elmúlt időszakban sor került a zöldterületeket érintő munkák és a városüzemeltetési területen végzett feladatok felülvizsgálatára. Ennek eredményeként, a Képviselő-testület 2021. szeptember 30-i ülésén meghozott döntése alapján a Hivatal Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Irodájának, valamint a Zöldprogram Irodájának feladatai átstrukturálásra kerülnek a következők szerint.

A Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda új elnevezése Vagyongazdálkodási Iroda, a korábban meghatározott „városüzemeltetési” feladatok közül a központi címregiszterrel kapcsolatos feladatok az irodán maradnak.
A feladatok egy része a KÖZPARK Nonprofit Kft-hez kerül, ezek elsősorban a közutak karbantartásával, felújításával, valamint a közterületi berendezések üzemeltetésével kapcsolatos feladatok.
A feladatok másik része a Zöldprogram Irodához kerül, ezek a közutak forgalmi rendjéhez, közútkezeléshez kapcsolódó hatáskörök, valamint néhány műszaki hatósági engedélyezési feladat (például a jegyzői hatáskörbe tartozó kutakkal kapcsolatos eljárások).

A Zöldprogram Iroda feladatai közül a zöldterületek fejlesztése kerül át a KÖZPARK Nonprofit Kft-hez, a zöldterületek kezelésével és üzemeltetésével kapcsolatos, a teljes kerületre kiterjedő feladatok, továbbá a közterületi fákkal, valamint a köztisztasággal kapcsolatos feladatok. (E körben megjegyzendő, hogy 2021. március 16. napjától a jegyző hulladékgazdálkodási hatásköre a helyszíni bírságként kiszabható hulladékgazdálkodási bírság kivételével megszűnt, így hatósági feladatellátás ezen a területen nem szükséges.)

A fentiek alapján kialakuló struktúrában a Vagyongazdálkodási Iroda feladatköre letisztul, a Zöldprogram Iroda feladatköre részben környezetvédelmi, részben közútkezelői, részben környezetvédelmi és műszaki hatósági lesz; a KÖZPARK Nonprofit Kft. feladatköre pedig gyakorlatilag valamennyi közterület üzemeltetésére, működtetésére és fejlesztésére fog kiterjedni.

A feladatellátás átalakítása után, mely 2021. november 1. napjától hatályos, bízom benne, hogy olyan struktúra jön létre, amely a jelenleginél átláthatóbb felelősségi viszonyokat eredményez, és nagyobb hatékonyságot biztosít.

A KÖZPARK Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság elérhetőségei:
cím: 1192 Budapest, Bercsényi u. 18.

Bejelentésekhez kapcsolódó elérhetőségek:
Fasor-, játszótér-, parkfenntartás, köztisztaság, út-járda fenntartás
telefonszám: 282-9622, 347-0317
e-mail cím: kozpark@kispest.hu

Budapest, 2021. október 21.


Tisztelettel:

Gajda Péter
Kispest polgármestere

varoshaza-altalanos