KÖZLEMÉNYEK  2022. április 04.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lásson bennünket vendégül a Városünnepen!

Kispest Önkormányzata, Kispest önálló településsé válásának születésnapja alkalmából ebben az évben újra nagyszabású szabadtéri rendezvényt szervez Szabadon a szabadban címmel 2022. június 11-12-én. A rendezvény helyszíne hagyományosan a kispesti Templom tér és az Ady Endre út egy szakasza.

A programot szervező KMO Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója, Gábor Ilona tájékoztatása szerint a rendezvény keretében és idejére, szabadtéri szolgáltatás, vendéglátás biztosítására (étel- és italárusítása) és vásárosok árusítására is lehetőséget biztosítanak június 11-én 14-00 órától 22.00 óráig, június 12-én 11.00 órától 22.00 óráig.

Fontos, hogy a szabadtéri árusításhoz szükséges engedélyekkel minden kereskedőnek és szolgáltatónak rendelkeznie kell. Az engedély és az árusítás feltételeiről, bővebb információt Gábor Ilona az intézmény igazgatója ad a +36 20 9290-890 telefonszámon.

Jelentkezni írásban a gaborica@kmo.kispest.hu email címen lehet 2022. április 22-ig (szerda).

Gábor Ilonától megtudtuk azt is, hogy mivel a rendkívül impozáns Templom teret, ahol 3 felekezet temploma található, keresztbe szeli az Üllői út folytatásaként az Ady Endre út, ahol jelentős gépkocsi, villamos és autóbusz forgalom zajlik, ezért a rendezvény két napjára a Budapesti Közlekedési Központ engedélyével a Kisfaludy és Batthyány utca közötti szakaszt lezárják, elterelik a tömegközlekedési és gépkocsiforgalmat. Az Ady Endre út teljes egészében a látványé, az igényes családi programoké és a nagyszínpadé, ahol mindkét nap élő koncertek lesznek. Fellép többek között az Alma együttes, a Fekete lakkcipŐk, a Balkán Fanatik és a Republic együttes. A rendezvény helyszínére a közterület-foglalási engedélyt, a rendezvény bejelentését, a Biztonsági terv elkészítését a szervező intézmény végzi. 

tuzijatek-varosunnep