KÖZLEMÉNYEK  2022. június 04.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Esővízgyűjtő program 2022-ben - LEZÁRULT!

A meghirdetett esővízgyűjtő program keretében az önkormányzat támogatja az esővíz hatékony felhasználásának, hasznosításának lehetőségét a kispestiek számára, azzal, hogy az esővízgyűjtő tartály költségének a 70 %-át átvállalja, a jelentkező önrésze 30 %, ami 7.000.- Ft, azaz hétezer forint költséget jelent a jelentkezőnek.

Miért jó az esővizet hasznosítani?

Az egyre változóbb klíma több tényezőt is befolyásol. Érinti például az időjárás változásait, beleértve a nyári forróságot, valamint a csapadékvíz viszonyok változását is. Sajnos az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, amihez hozzájárult számos emberi tevékenység, mint például a túlfogyasztás, a füstkibocsájtás, az erdők kitermelése és még megannyi tényező.

Környezettudatos szemlélettel, kis odafigyeléssel, apróbb dolgokkal mi is hozzájárulhatunk a környezet védelméhez. A mindennapi életünkben, a háztartásnak vannak olyan területei, amelyekre nem szükséges a csapvíz. Az esővíz kiválóan alkalmas öntözésre, ami eredményeképpen több liternyi csapvizet megtakaríthatunk.

Kik jelentkezhetnek?

A kertes övezetekben élő családokon kívül a zöldfelülettel rendelkező intézmények és a zárt kerttel rendelkező társasházak is jelentkezhetnek a programba. Intézmények esetén az intézményvezetők, társasházak esetén a közös képviselők jelentkezését fogadjuk el!

A program leírása:

Minden jelentkező címenként egy-egy esővízgyűjtő tartályt vehet át, a jelentkezés véglegessé válását követően, előre leegyeztetett átvételi napon, időben és helyen.  Az átvételéről egy használatbavételi megállapodást kell kitölteni, melyet az önkormányzat köt az esővízgyűjtő programban résztvevőkkel.

Hogyan lehet jelentkezni?

Jelentkezését elküldheti elektronikus formában a Kispesti Önkormányzat Zöldprogram Irodára a zoldprogram@kispest.hu e-mail címre. A beérkezett jelentkezési lapokon szereplő adatokra a Pénzügyi és Gazdasági Iroda kiállítja a számlát (önrész 7.000.- forint), aminek a teljesítésével válik véglegessé az igénylés. A befizetést a számlán szereplő bankszámlaszámra történő utalással teljesítheti a megadott teljesítési határidőig. Átutaláskor a közleményben a jelentkező nevét fel kell tüntetni. A Zöldprogram Iroda munkatársai tájékoztató e-mailt küldenek Önnek a beérkezett összegről és az igénylés véglegessé válásáról. A programra jelentkezőkkel jelentkezési sorrendben vesszük fel a kapcsolatot időpont egyeztetés céljából e-mailben vagy telefonon a tartályok átvételéhez.

Jelentkezési lap doc
Jelentkezési lap pdf

Kispest Önkormányzata
Zöldprogram Iroda

esovizgyujto-illusztracio