KÖZLEMÉNYEK  2014. október 08.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Avarszállítás a közterületekről

A hagyományos avargyűjtési akciót 2014. október 1. és november 30. között tartja Kispest Önkormányzata.

avarszallitas

Tisztelt Kispestiek!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az őszi lombhullás során keletkező jelentős mennyiségű közterületi zöldhulladék (avar) miatt önkormányzatunk hagyományosan avargyűjtési akciót szervez. Az akció során a közterületről összegyűjtött falomb elszállításáról az önkormányzat gondoskodik. Az akcióhoz zsákot nem áll módunkban biztosítani, ezért az összegyűjtött zöldhulladék (avar) bármilyen zsákban kihelyezhető, illetve összehordható a KÖZPARK Kft. által biztosított lombgyűjtőketrecekbe. A ketrecek darabszáma korlátozott, ezért elsősorban olyan fasorokba helyezzük ki (lásd lista), ahol tetemes mennyiségű lomb lehullása várható (platán, hárs, vadgesztenye, stb.). A csatolt lista tájékoztató jellegű - házszám szinten eltérés lehetséges attól függően, hogy a kiszállító jármű hol talál szabad területet. Az egyes ingatlanok elé kihelyezett ketrec az egy-egy utcaszakaszon keletkező lomb (avar) összegyűjtésére szolgál, és nem csak az adott ingatlan előtt álló fákról származó lomb összegyűjtésére.

Kérjük, hogy az előkertekből, utcai zöldsávokról zsákokba összegyűjtött falombot egy gépjárművel könnyen megközelíthető közterületen, a gyalogos- és gépjárműforgalom akadályozása nélkül, szíveskedjenek kihelyezni.

Eltérően az előző évek gyakorlatától az Önök által összegyűjtött lomb elszállítása folyamatosan történik 2014. október 1-től november 30-ig igazodva a levélhullás üteméhez.
Az összegyűjtött lomb elszállítását és a ketrecek ürítését a KÖZPARK Kft. végzi. Amennyiben a kihelyezett lombgyűjtő ketrec megtelik, vagy megrongálódik a KÖZPARK Kft. alábbi elérhetőségein kérjük jelezni a problémát:
e-mail cím: kozpark@kispest.hu
Tel: 347-0317
vagy személyesen a 1192 Budapest Bercsényi u. 18. címen.

Amennyiben az adott területen további lombhullás már nem várható, és az összegyűjtött lombot elvitték, a felszabaduló ketreceket másik címre szállítja át a KÖZPARK Kft.
Kérjük, hogy az akció során az ingatlanok területéről összegyűjtött lombot, illetve egyéb az őszi kertészeti munkákból származó zöldhulladékot ne helyezzenek ki. Az ingatlanokon keletkező zöldhulladék közterületre történő kihelyezése szabálysértési eljárást von maga után.

Együttműködésüket előre is köszönjük.

Zöldprogram Iroda
Közpark Nonprofit Kft.