KÖZLEMÉNYEK  2015. január 26.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mentálhigiénés tanácsadás

A mentálhigiénés tanácsadás célja: segítséget nyújtani az egészséges testi és lelki élet kialakításában és megtartásában. Az egyéni tanácsadás során a mindennapokban felmerülő problémák és konfliktusok önálló és felelősségteljes megoldásához nyújtunk segítséget és támogatást.

„A mentálhigiéné a lelki egészség megőrzésének tudománya”(Enciklopedia Britannica). Feladata a primer prevenció, azaz az elsődleges megelőzés, mely a kóros folyamatok elindulásának megakadályozására vagy megszüntetésére irányul.

Magánéleti, családi, munkahelyi, egészségi problémák okozhatnak olyan konfliktusokat, belső feszültséget, amelyek megértéséhez és megoldásához, vagy épp az elfogadásához segítségre lehet szükség. A felmerülő problémák között megjelenhetnek az úgynevezett pszichoszomatikus zavarok is, vagyis a lelki folyamatok testi tünetekbe való fordítása. Amennyiben a probléma a mentálhigiénés tanácsadás keretein belül nem rendezhető, segítünk a megfelelő szakemberhez való irányításban.

A szolgáltatást Bach Beatrix Regina mentálhigiénés szakember ingyenesen nyújtja hétfőtől péntekig a Dobó Katica u. 18. szám alatt. Időpontot kérni az info@forrashaz.kispest.hu e-mail címen, vagy az 1/347-0558, 1/347-0559, 06/70/408-9319 telefonszámokon lehet.