KÖZLEMÉNYEK  2015. június 19.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Július végéig felújítják a Sibrik Miklós úti felüljáró és a Gyömrői út közötti útpályát

2015. június 20-tól, szombattól a Sibrik Miklós út-Gyömrői út és a Vaspálya utca felé vezető szervizút közötti szakaszon lezárják a két Kispest irányú forgalmi sávot, mert a felüljáró felújításához kapcsolódóan megkezdik a felüljáró és a Gyömrői út közötti útpálya felújítását is.

sibrik-feluljaro

A várhatóan 3 hétig tartó első ütem idején a munkaterület mellett a közúti forgalom sávelhúzásokkal kétszer egy sávon haladhat majd. A forgalomkorlátozás miatt a csomópontban a Sibrik Miklós útról nem lehet a Gyömrői útra balra kanyarodni egyik irányból sem. A Kispest felől érkezők a Gergely utca–Noszlopy utca útvonalon érhetik el a Gyömrői utat, míg Kőbánya felől a Bányató utca–Újhegyi út felé érdemes kerülni. A második ütemben az ellenkező oldalra kerül át a munkaterület, és a Kőbánya irányú két forgalmi sávot zárják le; az első ütemben bevezetett forgalomkorlátozások ekkor is megmaradnak. A harmadik ütemben a Gyömrői útról ismét lehet majd balra kanyarodni, és már csak kisebb, helyi korlátozásokra kell számítani. A forgalomkorlátozások miatt június 20-ától várhatóan július 31-éig módosított útvonalon közlekedik Kőbánya alsó vasútállomás felé a 151-es autóbusz, és csak hétvégi napokon Pestszentlőrinc felé a 217-es autóbusz.

Június 20-tól, szombattól várhatóan július 31-ig a 151-es autóbusz Kőbánya alsó vasútállomás felé a csomóponttól a Sibrik Miklós út–Gergely utca–Noszlopy utca–Gyömrői út felé kerülve éri el eredeti útvonalát, ezért nem érinti a Sibrik Miklós út és a Vasgyár utca megállóhelyet. A terelt útvonalon a 151-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
• Sibrik Miklós út: ideiglenes megállóhely a Sibrik Miklós úton a Gyömrői út kereszteződése után,
• Noszlopy utca: a 117-es és a 217-es busz megállóhelye.
Csepel felé a 151-es busz útvonala és megállóhelyei változatlanok.

Ugyanezen időszak hétvégi napjain a 217-es autóbusz Pestszentlőrinc, Szarvas csárda tér felé a 217-es busz a Gergely utcától a Noszlopy utca–Gyömrői út felé kerülve éri el ismét eredeti útvonalát, ezért nem érinti a Noszlopy utca és a Gergely utca megállóhelyet. A terelt útvonalon a 217-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:
• Noszlopy utca: a Gergely utcában a Noszlopy utca kereszteződése előtt,
• Vasgyár utca: a 151-es busz megállóhelye,
• Sibrik Miklós út: a 151-es busz megállóhelye.
A Kőbánya alsó vasútállomás felé közlekedő 217-es busz útvonala és megállóhelyei változatlanok.

A Sibrik Miklós úti felüljáró újjáépítéséről
Teljesen megújul a Kőbánya-Kispestnél a vasúti vágányok, a reptéri gyorsforgalmi út és az M3-as metró felett átívelő Sibrik Miklós úti felüljáró. A 2014 áprilisa óta zajló és várhatóan idén október végéig tartó munka eredménye, hogy kicserélik az átkelő szerkezetét, valamint új útpályát építenek, a gyalogosjárdán pedig részben kerékpársávot, részben közös használatú gyalogos-kerékpáros felületet hoznak létre. A felújítás alatt a közúti forgalom mindkét irányban 1-1 sávon haladhat a felüljárón. A Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása idején továbbra is éjszakai, hétvégi útzárakra lehet számítani. A rekonstrukciót a Fővárosi Önkormányzat közútkezelőjéként a Budapesti Közlekedési Központ végzi.

Budapesti Közlekedési Központ