KÖZLEMÉNYEK  2015. július 21.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Évente egyszer ellenőrzi a vízmérőket a Vízművek

A lakás-mellékvízmérők leolvasásának és számlázásának rendje 2015 márciusától kezdődően megváltozik. A változás ütemezetten történik, ami azt jelenti, hogy az év első felében bizonyos kerületekben még a megszokott módon, míg más kerületekben már az új rendszer szerint, évente egyszer olvassuk le a lakás-mellékvízmérőket.

vizora02

A változás leglényegesebb pontjai:
Áttérünk az éves egyszeri leolvasásra. Leolvasó kollégáink az idei évtől kezdve évente csak egyszer keresik fel ügyfeleinket a vízmérőállás ellenőrzése céljából. Az éves leolvasás során a felhasználó, vagyis Ön köteles a leolvasást végző kollégánkkal együttműködni, a fogyasztásmérőhöz való hozzáférést biztosítani. Ez mindannyiunk közös érdeke, hiszen a pontos elszámoláshoz szükséges éves elszámoló számlát a kollégáink által leolvasott érték alapján állítjuk ki. Az éves leolvasási időszakot megtalálja vízdíjszámláján, valamint a megszokott gyakorlat szerint a lépcsőházban elhelyezett plakátokon.

Kéthavonta részszámlát bocsátunk ki az éves átlagfogyasztás alapján. Az éves egyszeri leolvasáson alapuló elszámoló számlán felül kéthavonta (vagyis évente öt alkalommal) részszámlát állítunk ki, melynek értékét az utolsó éves leolvasást megelőző egy év átlagfogyasztása alapján állapítjuk meg. A részérték mennyiségéről még az első részszámla kiállítása előtt tájékoztatjuk ügyfeleinket. A megajánlott részérték a Díjbeszedő Holding Zrt. ügyfélszolgálati elérhetőségein módosítható.

Ügyfeleinknek lehetőségük van a fogyasztási adatok kéthavonkénti bediktálására is. Amennyiben ügyfeleink a számlán feltüntetett diktálási időszakon belül élnek ezzel a lehetőséggel, úgy a számlát a részérték helyett a bejelentett mérőállás alapján állítjuk ki. A mérőállás bediktáláshoz külön megállapodásra nincs szükség. Ha a diktálás mégis elmarad, a korábban megajánlott részérték alapján részszámlát bocsátunk ki.

A mérőállásokat ügyfeleink az alábbi csatornákon keresztül diktálhatják be: a már megszokott módon a Díjbeszedő Holding Zrt. elérhetőségein (a 06-80-203-613 zöldszámon, a 06-1-414-5000 telefonszám 1-es menüpontján, és a Díjnet rendszeren) és a Fővárosi Vízművek online ügyfélszolgálatán (ugyfelszolgalat.vizmuvek.hu).

Az éves leolvasás, az első éves elszámoló számla és az első részértékes számla várható ideje Kispesten:
- Éves leolvasás hónapja: február
- Első éves elszámoló számla kiállításának időpontja: 2016. március
- Első részértékes számla kiállításának időpontja: 2015. szeptember
/Azon ügyfeleink esetében, ahol az éves leolvasást első alkalommal 2015 októbere és 2016 márciusa között végezzük, az első részértékes számla kiállítása megelőzi az első elszámoló számlát. Ebben az esetben a részérték-megajánlót az első részértékes számlát megelőző utolsó számlában küldjük ki./

Fővárosi Vízművek Zrt.