KÖZLEMÉNYEK  2015. október 09.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Polgármesteri tájékoztató az Almavirág tér környezetfejlesztéséről

Tisztelt Kispestiek!

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az Almavirág téren hamarosan környezetfejlesztési munkálatok kezdődnek. A beruházás Kispest Önkormányzata és a Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) együttműködésében valósul meg.

A tér közepén átmenő Mészáros Lőrinc utca és Zoltán utca kereszteződésében csomópont átépítési munkálatokat végzünk, amelynek eredményeképpen a téren körforgalmas csomópont, továbbá a tér közepén feltárt zöldterület alakul ki gyalogos járdákkal. A tér közterületének átalakítása során az utak mentén gépkocsi parkolók létesülnek és a járdákat, vízelvezetést az újonnan létrejövő úthálózathoz alakítjuk ki.

A kertészeti kialakításnál a meglévő fák többségének védelme mellett a tér nevéhez kapcsolódó dísz almafákat telepítünk és a területet füvesítjük.

A fejlesztési tervek a WTE kezdeményezésével és az Önök véleményének figyelembe vételével készültek el. Ezeket a terveket az érintett lakosság több fórumon is megismerhette.

A munkálatok előreláthatóan 2015. októberétől november végéig tartanak, amelyhez kérjük szíves türelmüket és megértésüket. Ezen idő alatt a téren és a környező utcákban jóváhagyott ideiglenes forgalomkorlátozás lesz, amely során az átmenő forgalom átterelődik a környező utcákba és az érintett ingatlanok megközelítése biztosított lesz.

Amennyiben a kivitelezéssel kapcsolatban kérdésük, észrevételük van, akkor kérem, keressék meg bizalommal a beruházást koordináló Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetőjét, Patek Gábort, aki készséggel ad további felvilágosítást a 347-45-33-as telefonszámon, vagy a patek@kispest.hu e-mail címen, illetve személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási ideje alatt.

Tisztelettel üdvözli Önöket:

Gajda Péter, Kispest polgármestere