KÖZLEMÉNYEK  2015. november 02.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Avarszállítás a közterületekről

A hagyományos őszi avargyűjtési akciót 2015. december 20-ig tartja Kispest Önkormányzata.

 lombgyujto01

Tisztelt Kispestiek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az őszi lombhullás során a közterületi fákról származó és a lakók által összegyűjtött jelentős mennyiségű falevelet a korábbi évek gyakorlatának megfelelően Kispest Önkormányzata elszállíttatja.

Az összegyűjtött lomb bármilyen zsákban kihelyezhető, illetve összehordható a KÖZPARK Kft. által biztosított lombgyűjtő-ketrecekbe. A ketrecek darabszáma korlátozott, ezért elsősorban olyan fasorokba helyezzük ki, ahol tetemes mennyiségű lomb lehullása várható (platán, hárs, vadgesztenye stb.). Az egyes ingatlanok elé kihelyezett ketrec az egy-egy utcaszakaszon keletkező avar gyűjtésére szolgál és nem csak az adott ingatlan előtt álló fákról származó lomb összegyűjtésére.

Kérjük, hogy a lakótelepi előkertekből, utcai fasori sávokról, járdáról zsákokba összegyűjtött falevelet egy gépjárművel könnyen megközelíthető közterületen, a gyalogos- és gépjárműforgalom akadályozása nélkül szíveskedjenek kihelyezni.

Eltérően az előző évek gyakorlatától az Önök által összegyűjtött lomb elszállítása folyamatosan történik 2015. december 20-ig, igazodva a levélhullás üteméhez.

Az összegyűjtött avar elszállítását és a ketrecek ürítését a KÖZPARK Kft. végzi. Amennyiben a kihelyezett lombgyűjtő ketrec megtelik, vagy megrongálódik, kérjük, hogy a KÖZPARK Kft. elérhetőségein (e-mail: kozpark@kispest.hu, tel.: 347-0317) vagy személyesen a 1192 Budapest Bercsényi u. 18. címen jelezzék a problémát:.

Amennyiben az adott területen további lombhullás már nem várható, és az összegyűjtött lombot elszállították, a felszabaduló ketreceket másik címre szállítja át a KÖZPARK Kft.

Kérjük, hogy az akció során az ingatlanok területéről összegyűjtött lombot illetve egyéb az őszi kertészeti munkákból származó zöldhulladékot ne helyezzenek ki! Az ingatlanokon keletkező zöldhulladék kihelyezése közterületre szabálysértési eljárást von maga után.

Együttműködésüket előre is köszönjük.

Zöldprogram Iroda
Közpark Nonprofit Kft.

 lombgyujto02