KÖZLEMÉNYEK  2018. január 16.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispesti Közösségi Költségvetés 2018.

A Kispest újság korábbi mellékletében Polgármesteri Programom részeként másodszor kértem arra a kispestieket, hogy a Közösségi Költségvetés 2018. program részeként, osszák meg velem javaslataikat. Ezzel a lehetőséggel élve több mint hatszáz javaslat érkezett hozzánk, amelyeket kollégáim az elmúlt hetekben, a megvalósíthatóság szempontjából egyenként megvizsgáltak.

Számos olyan javaslat is érkezett, amelyek nem tartoznak a helyi önkormányzat hatáskörébe. Ilyenek például a tömegközlekedésre, a jelzőlámpákra, a gyalogátkelőhelyekre vonatkozó javaslatok, ezeket továbbítottuk az illetékes fővárosi szerveknek.

Több kisebb beruházásról szóló, például padok kihelyezésére, apróbb javításokra vagy virágágyások létesítésére vonatkozó kérést az illetékes szakirodák automatikusan beterveznek következő évi feladataik közé, így azokról most nem kell döntenünk.

A szavazólap kitöltésével és visszaküldésével arról dönthetnek a kispestiek, hogy az egyes városrészekben, mely projektek megvalósítását szeretnék támogatni 2018-ban. Ennek érdekében kérem, hogy városrészenként csak egy fejlesztési tételre szavazzanak. A legtöbb szavazatot kapott javaslatot az önkormányzat 2018-ban megvalósítja. A szavazás eredményéről a Kispest újság következő számában részletesen beszámolunk majd.

Gajda Péter
Kispest polgármestere

- online szavazás linkje: https://goo.gl/forms/jbfneokwBHuH2Jjk1
- szavazólap - pdf
- szavazólap - doc

Beérkezett javaslatok (xls) 

varoshaza-altalanos