KÖZLEMÉNYEK  2018. október 11.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakbérfelmérés

A Központi Statisztikai Hivatal Kispesten 2018. október 12. és december 6. között hajtja végre a lakáspiac jellemzői feltárására irányuló Lakbérfelmérés című adatfelvételét, amelynek célja, hogy felmérje a bérelt magánlakásban élők lakáskörülményeit. Az adatokra támaszkodva megalapozott számítások végezhetőek a magánbérleti szektor nagyságáról, gazdasági súlyáról.

A Magyarországon felkeresendő 15 ezer cím kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtotta végre a KSH. A kérdezők 2018. október 12. és 2018. november 30. között, személyesen veszik fel a kapcsolatot a kijelölt címen élő adatszolgáltatókkal. Amennyiben az ott lakók piaci magánbérlőként élnek a címen, akkor kétféle módon válaszolhatják meg a kérdőívet:
- 1. személyes interjú keretében, a kérdezőnek válaszolva.
- 2. önállóan, az interneten elérhető elektronikus kérdőív kitöltésével. (A kérdőív a www.ksh.hu/lakberfelmeres oldalon érhető el, a belépéshez szükséges jelszót a kérdező adja át a címen élőknek.)

A kérdőívet kitöltők és a nyereménysorsolásra jelentkezők között decemberben tableteket és egyéb értékes ajándékokat sorsol ki a KSH.

Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli. Az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve közöljük, azokat más szervek, személyek részére nem adják ki, a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Unió 2016/679 sz. Általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) megfelelően.

Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

A lakosság és az önkormányzatok számára hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a 06-80-200-766 ingyenes zöldszámon kaphatnak további felvilágosítást, valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen is fordulhatnak a KSH-hoz. Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu\lakberfelmeres internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.

KSH


ksh