KÖZLEMÉNYEK  2019. február 26.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Javaslat Zöld Kispestért polgármesteri díjra 2019-ben

A civilszervezetek, a lakóközösségek képviselői és az intézményvezetők 2019. március 20-ig tehetnek javaslatot ki a Zöld Kispestért díj adományozására.

kornyezet

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzat képviselő-testületének 13/2015. (V.6.) önkormányzati rendelete szerint Zöld Kispestért polgármesteri díj azon kispesti személyek és szervezetek részére adományozható, akik/amelyek kezdeményezésükkel, programjaikkal hozzájárulnak a fenntartható környezet védelméhez és kialakításához, a környezettudatos magatartás népszerűsítéséhez, akik/amelyek a környezetvédelemhez kapcsolódó tevékenységükkel aktívan részt vállalnak a környezet minőségének javításában, a természeti értékek, zöldfelületi elemek megóvásában, a környezeti nevelésben, és ezzel példát mutatnak a kerület állampolgárainak és közösségeinek.

A díjból évente összesen nyolc adható:
- öt magánszemélynek (ebből legalább kettőnek a környezetvédelmi tevékenységéért),
- egy társasház (szövetkezeti ház) lakóközösségének,
- egy civil szervezetnek,
- egy kerületi intézménynek, vagy vállalkozásnak.

A díj adományozására javaslatot tehetnek:
- önkormányzati képviselők,
- a képviselő-testület szakterület szerint illetékes bizottsága,
- a jegyző,
- a kerületben működő civil szervezetek,
- intézményvezetők,
- lakóközösségek képviselői (közös képviselők).
A Zöldprogram Iroda fontosnak tartja felhívni a közös képviselők figyelmét arra, hogy magánszemélyre és lakóközösségre is tehetnek javaslatot, hiszen ők ismerik leginkább, hogy a társasházak előkertjeit kik gondozzák példaértékűen.

A díj adományozására vonatkozó javaslatokat legkésőbb 2018. március 20-ig lehet írásban benyújtani a Zöldprogram Irodára (1195 Bp., Városház tér 18-20., B. ép. III. em. 95.), vagy a zoldprogram@kispest.hu e-mail címre. A javaslatokat kérjük a rendelet 6. sz. melléklete szerinti adatlapon benyújtani (amely tartalmazza a javasolt személy és a jelölő adatait, és elérhetőségeit is).

A Zöld Kispestért polgármesteri díjat a Föld Napja (április 22.) alkalmából rendezett kerületi ünnepségen adják át.

Zöldprogram Iroda