KÖZLEMÉNYEK  2019. augusztus 02.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Családi délutánok a Családsegítőben

A Gyermekzsivaj Alapítvány partnerszervezeteként a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum és két szakmai egysége, a Kispesti Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a Kispesti Család- és Gyermekjóléti Szolgálat hét alkalomból álló szülősegítő csoportfoglalkozást valósít meg. A foglalkozásokra 2019. augusztus 3-tól 2020. március 7-ig várják az érdeklődő családokat.

szulosegito-foglalkozas

A Gyermekzsivaj Alapítvány pályázatot nyert a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által kiírt Szülősegítő szolgáltatások támogatása című pályázati programban a kispesti hátrányos helyzetű gyermekek megsegítéséért. Pályázatunk fő célja a közösségépítés és készségfejlesztő foglalkozások tartása a tanulásban akadályozottsággal küzdő gyermekekkel és családokkal.

Projektünk hét alkalomból álló programsorozat, melynek során minden alkalommal más témával várjuk a gyerekeket és szüleiket egy-egy családi délutánra.

A családi délutánok fő célja új ismeretanyag átadása, a meglévő bővítése, a kommunikációs készségek és a társas kapcsolatok fejlesztése. Az előadássorozatunk mellett fontos hangsúlyt fektetünk a közösen eltöltött idő hasznosságára. Az adott alkalmakra tervezett előadást mindig két szakember tartja meg, akik a projekthez kapcsolódó végzettséggel és több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Az előadások után a családok közös étkezésen vesznek részt, majd a tanulásban akadályozott gyermekeikkel együtt játszhatnak és minden alkalommal új kézműves technikával ismerkedhetnek meg.

Családi délutánjainkat hét alkalommal, minden hónap első szombatjára tervezzük, 2019. augusztus 3-tól 2020. március 7-ig. Minden alkalommal 13 órától 17 óráig várjuk a családokat (1193 Budapest Táncsics Mihály u. 7.).

A családi délutánok fő feladata a harmonikus szülő- gyerek kapcsolat kialakítása, a szülői hivatás erősítése, önfejlesztő/önismereti módszerek átadása lesz.

Gyermekzsivaj Alapítvány és Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum