KÖZLEMÉNYEK  2020. február 03.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kötelező ebösszeírás 2020-ban - Meghosszabbított határidővel!

Tisztelt Ebtartók! Tisztelt Kutyatulajdonosok! Budapest Főváros XIX. Ker. Kispest Önkormányzata 2020 évben az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény előírásai alapján ismételten ebösszeírást tart.

kutya

Az ebtartók/tulajdonosok 2020. június 15-ig tehetik meg bejelentésüket. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Az ebösszeírással kapcsolatos adatgyűjtésre/kezelésre az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. Törvény 42/B. § (2) és a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispesti Polgármesteri Hivatal Adatkezelési tájékoztatójában foglaltak az irányadóak. (Ld.: Kispest honlapon belül: http://uj.kispest.hu/adatvedelem).

Ezúton is felhívjuk az ebtartók, illetve ebtulajdonosok figyelmét arra, hogy 2013. január 1. napjától négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható, ezért kérjük, hogy a még meg nem jelölt ebeket szíveskedjenek állatorvosnál megjelöltetni.

Tájékoztatom a T. Kutyatulajdonosokat, hogy a korábbi ebösszeíráskor bejelentett ebeket ismételten be kell jelenteni. Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat (pl.: tulajdonoscsere, új tartási cím, az állat elpusztult) a változás bekövetkezésétől számított 8 napon belül írásban bejelenteni.

Kérem a Kispest közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az "Ebösszeíró lapot" kitölteni és a lentiekben megjelölt lehetőségekkel élve a XIX. Kerület Kispesten tartott ebek adatairól nyilatkozni és a kitöltött adatlapot a Kispesti Polgármesteri Hivatalhoz eljuttatni szíveskedjenek 2020. április 30. napjáig.

Az ebösszeíró lapot ebenként kell kitölteni az oltási könyv vagy kisállat-útlevél alapján. A kitöltött adatlap(ok) benyújtására a következő kézbesítési módok állnak rendelkezésre:
- postai úton a címzettnek megküldve (a nyomtatott és kitöltött adatlapot). Postacím: 1195 Budapest, Városház tér 18.-20., Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Polgármesteri Hivatal, Zöldprogram Iroda.
- személyesen leadva (a nyomtatott és kitöltött adatlapot). Munkaidőben a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Polgármesteri Hivatal főportájánál kihelyezett gyűjtőládába helyezhető.
- elektronikus úton (a kitöltött adatlapot), e-mail-cím: zoldprogram@kispest.hu

Az adatlap
- letölthető itt: EBÖSSZEÍRÓ LAP (pdf), EBÖSSZEÍRÓ LAP (doc)
- illetve személyesen átvehető munkaidőben (ügyfélfogadási idő: H: 14.00-18.00, SZ: 08.00-16.30, P: 08.00-12.30) a Kispest Polgármesteri Hivatal főportáján.

Felhívom a Tisztelt Ebtartók figyelmét, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/ 1998. (XII.31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft. Jogi személy és más gazdálkodó szervezet esetén 90.000 forint állatvédelmi bírsággal büntethető.

Amennyiben az ebösszeírással kapcsolatban bármilyen kérdésük vagy észrevételük merülne fel, az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek: E-mail: zoldprogram@kispest.hu, Tel.: 06-1/3474528

Együttműködésüket köszönöm!

Dr. Vitál Márton
jegyzőt helyettesítő aljegyző