KÖZLEMÉNYEK  2020. június 22.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Teljes üzemmódban működik a szakrendelő

Tisztelt Kispesti Lakosok! Kedves Betegeink!

A COVID-19 járványügyi veszélyhelyzet kedvező alakulása – köszönhetően az országos, kerületi és intézeti szintű időben meghozott szükségszerű intézkedéseknek és az Önök fegyelmezett együttműködésének – engedi utolsó lépcsőként időkorlátozás nélkül, teljes üzemmódban és szakmai profillal a rendelkezésre állást.

Az elmaradt vizsgálatok kontroll nélküli befogadása a jelenlegi kedvező, de sok bizonytalanságot is sejtető járványügyi helyzetben újabb veszély forrása lenne, ezért maradt meg előírásként az előzetes telefonos konzultáció és indokoltság esetén időpontfoglalás valamennyi szakrendelésre. Így érhető el, hogy ne legyen egyidejű tömeges mozgás, hosszas várakozás az intézet területén. Megmarad a bejáratoknál a lázmérés és változatlanul előírás a maszk viselése is a kézfertőtlenítés mellett.

Sajnálattal értesültem arról, hogy az elmúlt héten 50 db. szájmaszk tűnt el a főbejáratnál, az e heti számok sem megnyugtatóak. Tisztelettel kérem, hogy a kapuban átadott, általunk varrt szájmaszkot távozáskor szíveskedjenek leadni. Pótlása már nehézkes, hisz az asszisztensnők ma már szakfeladataiknak tesznek eleget, nem a varrodában nyújtanak segítséget. Amennyiben kérésem nem talál meghallgatásra, be kell vezetnünk letéti díj kérését a maszk átadásakor.

A Laboratórium kérése, hogy változatlan telefonszámon 06-1-347-5955 és a 06/30-183-5063 szélesebb időintervallumban lehet időpontot kérni a továbbiakban; naponta 11-14 óra között.

A gastroenterológiai vizsgálatokra időpontot kérni a 22-i héttől csak a „szakrendelések” fül alatt feltüntetett telefonszámon és megadott rendelési időben lehetséges.

A kismamák cukorterheléses vérvizsgálata június 29-étől ismételten a Laboratóriumban történik, a 7 órai időpontot erre a vizsgálatra vonatkozóan fenntartják a kismamák részére.

Tudom, hogy az időpontfoglalás, beléptetés (noha ma már rövidített formában zajlik) időigényes, de kérem, fogadják el, hogy valamennyi biztonsági intézkedés az Önök és Dolgozóink védelmét szolgálja.

Azt kérem, hogy az újraindítás adta felszabadult találkozások, nagyobb mozgástér mellett is lehetőség szerint tartsák be az eddig jól alkalmazott védelmi stratégiát; mint a tömeghelyek lehető elkerülését, fokozott kéz higiéniát, zárt térben maszk viselését saját biztonságuk érdekében.

Jó egészséget és felelősen megtervezett szép nyarat kívánok!

Dr. Kumin Marianna
főigazgató-főorvos 

Aktuális információk az Egészségügyi Intézetben

egeszsegugyi-intezet-jo