KÖZLEMÉNYEK  2020. augusztus 12.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Javaslattétel a Szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkáért Elismerő Oklevél adományozására

Szociális gondoskodás területén végzett kiemelkedő munkáért Elismerő Oklevél azoknak adományozható, akik kiemelkedő munkája példamutató a kispesti szakmai közösség és Kispest polgárai számára egyaránt. Az elismerés elsősorban a Kispesten működő szociális intézmények és szociális tevékenységet végző közösségek alkalmazottainak, illetve tagjainak adományozható.

Az oklevélből évente négy darab adományozható.

Az oklevél adományozására javaslatot tehetnek:
- a polgármester,
- önkormányzati képviselő,
- a jegyző,
- a kerületben szociális vagy egészségügyi területen működő költségvetési szerv vezetője és szakmai közössége,
- bármely kispesti lakos.

Az oklevél adományozására vonatkozó javaslatot 2020. szeptember 20-ig lehet írásban benyújtani a jegyző részére.

Az oklevél adományozására vonatkozó valamennyi javaslatot a polgármester terjeszti az adományozásra a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzata szerint átruházott hatáskörben jogosult bizottság elé október 31. napjáig.

Az oklevél a Szociális Munka Napja (november 12.) alkalmából megrendezett kerületi ünnepségen kerül átadásra.

Az oklevéllel pénzjutalom jár.

A javaslatot a 13/2015. (V.6.) önkormányzati rendelet 6. mellékletét képező nyomtatványon vagy az abban meghatározott tartalommal kell benyújtani, papír alapon vagy elektronikus úton.

A javaslatot dr. Vitál Márton jegyzőt helyettesítő aljegyzőnek címezve, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda Szociális Csoport címére (1195 Budapest, Városház tér 18–20.) személyesen vagy postai úton, illetve az alábbi e-mail címre: szocialis@kispest.hu elektronikus úton lehet eljuttatni a megadott határidőig.

Elismerés nem adományozható annak, aki az adományozás időpontjában a képviselő-testület vagy a képviselő-testület állandó bizottságának a tagja.

Az elismeréseket a polgármester, bizottsági átruházott hatáskörben adományozott elismerés esetén a bizottság elnökével és az általa felkért személlyel együtt adja át.

Az elismeréssel járó jutalmakat az elismerés ünnepélyes átadásával egyidejűleg kell átadni. A jutalmak nagyságát a költségvetési rendelet határozza meg.

segites