KÖZLEMÉNYEK  2020. augusztus 13.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Radiológiai diagnosztikai központot alakítanak ki a szakrendelőben

Tisztelt Kispesti Lakosok!
Kedves Betegeink!

Mint ismeretes, Intézetünk a Kispesti Önkormányzattal egyetértésben kiemelten fontos feladatnak tartja a kispestiek egészségügyi ellátásának fejlesztését. Mindannyian arra törekszünk, hogy a kispesti lakosok a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek, méghozzá helyben.

Ennek érdekében a sikerrel pályázott egynapos sebészeti ellátás mellett korszerű radiológiai diagnosztikai központ kerül kialakításra a Kispesti Egészségügyi Intézet gyermekorvosi rendelőjének területén. A Raditec Kft. által működtetett állomáson lehetőség lesz CT- és MR-vizsgálatok elvégzésére is.

Az építési munkálatok hamarosan megkezdődnek, az előkészületek már most zajlanak: folyamatban van a Petőfi utcai gyermekorvosi épületrész kiürítése. A Védőnői Szolgálat a Dobó Katica utcai Forrásház épületébe költözött. A házi gyermekorvosok számára a Csokonai utcában kerül kialakításra önkormányzati forrásból a jelenleginél tágasabb, minden igényt kielégítő, 21. századi rendelő. Az új telephely átadásáig, átmenetileg a házi gyermekorvosok a Berzsenyi utcai rendelőben fognak rendelni szeptember 1-jétől.

A betegfogadó tér tavalyi felújításának folytatásaként zajlik a laboratórium új helyének korszerű, könnyen megközelíthetően, a földszinten történő kialakítása. A munkálatok terv szerint, a napi működésben fennakadást nem okozva folynak, várhatóan szeptember közepére befejeződnek.

Fenti tájékoztatón túl ismételten szeretném kérni szíves türelmüket az ellátás feltételét jelentő időpontfoglalás során tapasztalt nehézségek miatt. Amennyiben lehetséges, szíveskedjenek az egyes szakrendelések honlapunkon feltüntetett direkt vonalán, illetve e-mailben kérni segítséget.

A jelenlegi járványügyi készenléti helyzetben változatlanul fenn kell tartanunk beléptetéskor a hőmérséklet-ellenőrzését, a kézfertőtlenítést, szűrő kérdések tisztázását, a maszk viselését, a távolságtartást az Önök és Munkatársaink védelme érdekében.

Végezetül e helyről is tudatom Önökkel, hogy szeptember 5-én a Templom téren kerül megrendezésre a Richter Egészségváros nagyszabású rendezvénye. A járványhelyzetre tekintettel ugyan a tervezett kulturális programok nélkül, azonban előadásokkal gazdagított, széles körű szűrést nyújtó, az Egészségügyi Intézet támogatását célzó egész napos rendezvényre ezúton tisztelettel meghívom.

Segítő közreműködésükben bízva, jó egészséget kívánok!

Dr. Kumin Marianna
főigazgató-főorvos

szakrendelo homlokzat