KÖZLEMÉNYEK  2020. október 21.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Őszi avargyűjtés és -szállítás a kispesti közterületekről 2020-ban

Tisztelt Kispestiek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az önkormányzat idén is segíti a helyben élőket az őszi avar összegyűjtésében és elszállításában. A 2020. évi lombgyűjtési akció 2020. november 2-tól 2021. január 18-ig tart.

A kertes családi házas övezetben házanként 4 db zsákot biztosítunk, amelyeket az adott körzet képviselője és aktivistája helyez el a postaládákba 2020. november 5-ig. Ez alól kivétel Wekerletelep a Hunyadi utcáig kiegészítve, ahol idén változatlanul avargyűjtő ketrecek kihelyezésével segít az önkormányzat.

A lombgyűjtő zsákokat a kukák kirakási helyére tegyék ki! Ügyeljenek arra, hogy a sárga zsákokba kizárólag utcai lomb kerüljön!

Az elszállítást a Közpark Kft. végzi:
– az őszi lombgyűjtésre használható sárga zsákban,
– a Közpark Kft. által forgalmazott zöld zsákokban összegyűjtve.
Ezenkívül az FKF Zrt. által forgalmazott zsákokat is elszállítják.
Minden más egyéb hulladék kihelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, amely szabálysértési eljárást von maga után.

A sárga zsákok elszállítása kizárólag 2020. november 2. és 2021. január 18. között történik. Ezt követően nincs lehetőség a sárga zsákok használatára és kihelyezésére.

Wekerletelepen az avargyűjtő ketrecek kihelyezését 2020. november 2. és 5. között végzi a Közpark Kft., a ketrecek használatára 2021. január 18-ig van lehetőség, utána elszállítják azokat.

További kedvezményes árú (70 Ft/db) zsákok vásárlására az alábbi helyszíneken van lehetőség 2020. november 2. és 30. között:

avargyujtes2020

A lombgyűjtési akcióval kapcsolatban észrevételt, javaslatot a zoldprogram@kispest.hu e-mail-címen, vagy a 06-1/347-4528-as telefonszámon tehetnek. Az avargyűjtő ketrecekkel kapcsolatban a Közpark Nonprofit Kft.-nél érdeklődhetnek (1192 Bp., Bercsényi utca 18.,tel.: 06-1-347-0317, e-mail: kozpark@kispest.hu).

Fentiekkel összefüggésben felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a 48/1994. (VIII.1) fővárosi közgyűlési rendelet 3. § (1) alapján az ingatlan tulajdonosa (kezelője, használója) köteles gondoskodni az ingatlan – beleértve az ingatlan-nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészletet is – és az ingatlan előtti járda, továbbá a járda és a kocsiút közötti kiépített vagy kiépítetlen terület gondozásáról, tisztán tartásáról, szemét- és gyommentesítéséről, hóeltakarításáról és síkosságmentesítéséről. Ennek során ügyelni kell arra, hogy a járda és az útburkolat ne rongálódjék meg, továbbá a terepszint változatlan maradjon.

Zöldprogram Iroda

lombgyujto01