HÍREK  2021. április 12.      991
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult külsővel várja diákjait a Reménység iskola

Az ütemezett korszerűsítések sorában a nyílászárók cseréjét, a födém és a teljes homlokzat szigetelését végezték el a Reménység iskolán; Kispest egyik legszebb épülete lett.

Megújult külsővel várja diákjait a Reménység iskola
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Itt állt Kispest első iskolája, a földszintes épületet 1902-ben alakították át emeletessé. 1992-ben a képviselő-testület ökumenikus keresztény iskolát hozott létre alapítványi formában, majd 2013-ban az önkormányzattól független katolikus iskola kezdte meg működését az épületben, amely az önkormányzat tulajdona, a katolikus egyház tartja fenn – avatta be lapunkat az iskola történetébe Vinczek György alpolgármester. Elmondta, 2017-től hatalmas fejlesztésbe kezdett az iskola, több ütemben újult meg, mostanra Kispest legszebb iskolájává vált. Az elején a felújítások alatt a tanteremgondok megoldásában nyújtott segítséget az önkormányzat a katolikus iskolának.

Géczy Árpád igazgató lapunknak elmondta, negyedik éve zajlanak a felújítások az iskolában, első évben a belső tér újult meg, a másodikban új szintet kapott a fél épület és tanteremmel bővült, a harmadik évben a tornaterem és a kiszolgáló helyiségek újultak meg. 2020-21-ben pedig energetikai felújítás történt, modern nyílászárókat építettek be, a felső beépítetlen részen szigetelést kapott a födém, valamint a teljes homlokzatot is szigetelték. A megújult iskola kívül-belül Kispest egyik legszebb épülete lett. Hozzátette: fontos az ember számára, hogy milyen környezet veszi körül. Ha az rendezett, hatással van a munkájára is, náluk rendezett körülmények várják a gyerekeket. Az igazgatótól megtudtuk, fenntartó megvásárolta a szomszéd telket, ahol sportpályát tudnak kialakítani a közeljövőben.