HÍREK  2021. június 01.      958
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Véget ért az ifjúsági vetélkedő

Véget ért a Kispesti Ifjúsági Önkormányzat (KIFÖ) Az űrbe és tovább elnevezésű kétfordulós vetélkedője, amelynek díjátadóját tegnap tartották az Ady iskolában. A díjátadóra elfogadta a gyerekek meghívását Oravecz Éva, a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda közművelődési referense és Varga Attila alpolgármester.

Véget ért az ifjúsági vetélkedő
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Szlaby Dániel, a KIFÖ ifjúsági polgármestere köszöntőjében elmondta, az idei vetélkedőn résztvevők a veszélyhelyzet idején példát mutattak társaiknak, hiszen bár sokkal nehezebbek voltak a körülmények, mégis jelentkeztek a kiírásra.

Az elmúlt két tanévünket meghatározta a vírushelyzet, a KIFÖ a maga lehetőségeit kihasználva, mégis megpróbálta a kerületi diákéletet színesebbé tenni. Rendhagyó volt az idei vetélkedőnk. A KIFÖ 24 éves működése alatt most először lehetett kitölteni a feladatlapot online formában is – meséli.

A kispesti ifjúsági polgármester kérdésünkre elmondta, hogy az iskolák bezárása után azonnal átálltak online üzemmódra, de a távoktatás alatt nehezebben tudták tartani a kapcsolatot a diákok és az iskolákkal. Ennek ellenére idén is közel 30-an jelentkeztek az első fordulóra, és mindenki felkészült a megadott témákból, sikeresen teljesítette a kvízfeladatokat.
A vetélkedő második fordulójára 4 pályázó küldte be kreatív munkáját. Mind a négy történet más-más oldalról közelítette meg a Marsra szállás pillanatát.

A pályázatokról elmondhatjuk, hogy igényes munkák születtek, így testületünk úgy döntött, hogy nem rangsorolja a versenyzőket. Rendhagyó volt a verseny, ezért rendhagyó volt a végeredmény is, mert ennyi győztest még sosem hirdettünk – összegezte tapasztalataikat Szlaby Dániel.

Varga Attila alpolgármester szerint fontos, hogy a kispesti gyerekek már ilyen fiatal életkorban – az általános iskola felső tagozatától a középiskolai tanulmányaik végéig – aktívan részt vehetnek saját diákéletük szervezésében, gyakorolhatják önrendelkezési jogaikat. Az önkormányzat folyamatosan figyelemmel kíséri a gyerektestület életét, munkáját, támogatja működésüket, kezdeményezésüket, számít ötleteikre, javaslataikra. Volt már középiskolai példa arra, hogy egy-egy ügyben az iskolai diákönkormányzat kérte az önkormányzat segítségét a megoldásban. A pályázatról az alpolgármester elmondta: mindenkit foglalkoztató kérdésekre, a honnan jöttünk, hová megyünk és hová tartunk kérdésekre keresték a gyerekek a választ, és adtak gazdag fantáziával kigondolt lehetőségeket.

2021. évi díjazottak történetírás kategóriában:

Juhász Janka 7.a Eötvös iskola

Gangl Angelika Nikolett 11.b Semmelweis szakképző

Ongai Ramóna 9.c Semmelweis szakképző

Dobos Mátyás 9.ny Deák gimnázium