HÍREK  2021. június 19.      2,153
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megnyitott a vizes játszótér

Befejeződött az éves karbantartás, így szombaton megnyílt a gyerekek előtt a fővárosban is egyedülálló kispesti vizes játszótér.

Megnyitott a vizes játszótér
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Az első olyan hétvégére meg tudtuk nyitni a vizes játszóteret, amikor beütött a kánikula. A 2018-ban átadott ingyenes játszótér egyedüli a fővárosban, nagyon népszerű a kispestiek körében, és a környező kerületekből is sokan járnak ide. Ezért is fontos és kiemelt feladat számunkra rendszeres karbantartása. Ez történt idén is, minden eszközt rendbe tettek, a vizes fúvókákat, szivattyúkat átvizsgáltak, kitisztították. Megújult a vizesblokk is. Automata víztisztító rendszer működik, a vízminőségért a folyamatos gépesített fertőtlenítés is gondoskodik, amelynek működését hetente ellenőrizik, így nem kell fertőzésveszélytől tartaniuk az ide látogatóknak – tájékoztatta lapunkat Kispest polgármester, aki a nyitónapon kilátogatott a vizes játszótérre. Hozzátette, a jövő héten az első aktív hétvége után a csillag karbantartása következik, amelyet csak az első használat tapasztalatai után lehet megtenni.

Gajda Péter elmondta, a visszajelzések alapján minden évben fejleszti az önkormányzat a játszóteret. Idén a homokos résznél padok lesznek majd, amelyek kissé el is különítik a két területet, így nehezebben tömíti majd el homok a lefolyókat, tisztítóberendezéseket. Gyorsnövekedésű, nagylevelű fákat is ültetnek, még tovább emelve a vizes játszótér színvonalát.

A játszóteret szeptember végéig naponta 8.00 és 21.00 óra között, a téli időszakban október 1-től április 30-ig 8.00 órától 18.00 óráig látogathatják. Nem működnek a vizes részek akkor, ha 20 fok alá süllyed a hőmérséklet, illetve szeles, vagy zivatarosa az idő. A játszóteret 2-14 éveseknek tervezték, a balesetek megelőzése érdekében csak szülői felügyelettel használhatják a gyerekek. A parkban állandó felügyeletet ad az üzemeltető, ha valamilyen szabályszegést tapasztalnak, megkérik a szülőt, hogy figyelmeztesse gyerekét a balesetveszélyre, vagy a rongálás elkerülésére.