HÍREK  2021. június 20.      1,105
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Izgalmas műtárgykereső túra Wekerlén

Kalandos műtárgykereső túrára hívta a játékra vágyó és alkotásokra kíváncsi műkedvelőket a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület és a Wekerlei Kultúrház június 19-én szombaton. A séta során Wekerletelep legszebb tereit járták be a résztvevők, ahol az alkotásokhoz és alkotókhoz kapcsolódó feladványok várták őket.

Izgalmas műtárgykereső túra Wekerlén
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

A hosszú bezártság után jó társaságban lenni – ezt mondták azok a vállalkozó kedvűek, akik részt vettek a Helikon Go elnevezésű műtárgykereső játékban. Az ötlet a Kispesti Helikon Kulturális Egyesülettől érkezett. Skoda Éva, az egyesület elnöke elmondta, ezeket a műtárgyakat kifejezetten erre az alkalomra készítették a művészek. Az eredeti koncepció az volt, hogy csak kavicsokat festenénk meg, ám hamar kibővült a paletta. Ebben az is benne volt, hogy egészen más értelmet tud kapni egy tárgy – például egy kő –, ha egy művész a kezébe veszi. A kispesti alkotók olyan művészeti élményben szerették volna részesíteni a játékban résztvevőket, mint amit egy kiállítás adhat, illetve adott korábban – hangsúlyozta Skoda Éva.

A túra a Wekerlei Kultúrháztól indult és ez volt a végállomás is. A másfél órás sétán különböző állomások várták a játékosokat, ahol feladatokat kellett megoldaniuk, volt óriás puzzle és memóriajáték is. A séta alkalmával nemcsak az egyesületről, hanem Wekerléről és a kultúrházról is sok érdekességet megtudhattak a játékosok. A túra végén a kultúrházban Kiss-Szitár Orsolya tagintézményvezető köszöntötte a résztvevőket és gratulált a sikeres teljesítéshez. Az igazán jó kincskeresők ugyanis eredeti műtárgyakkal térhettek haza, melyeket Skoda Éva elnök és az egyesület művészei adtak át a játékosoknak.