HÍREK  2021. június 29.      1,216
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rangos elismerést kapott Dr. Hegyi Gabriella

Semmelweis-napja alkalmából Batthyány-Strattmann László-díjban részesült Dr. Hegyi Gabriella, Kispest Díszpolgára, a kispesti Yamamoto Intézet alapító főorvosa, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára ma a Pesti Vigadóban.

Rangos elismerést kapott Dr. Hegyi Gabriella
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Július 1., a magyar egészségügy napja, ezen a napon született Semmelweis Ignác, akit sokan az anyák megmentőjeként ismernek. A jeles nap alkalmából ünnepséget rendeztek a Pesti Vigadóban. Az eseményen Dr. Kásler Miklós miniszter Semmelweis Ignác munkásságát idézte fel. Az emberi erőforrások minisztere az orvostudomány Prométheuszaként jellemezte Semmelweist, aki látta az emberiség bajait és igyekezett segíteni azokon. Ezt a szellemiséget követik a kitüntetettek is – tette hozzá Dr. Kásler Miklós.

Az ünnepségen négyen vehettek át Semmelweis-díjat, huszonnégyen részesültek Batthyány-Strattmann László-díjban, harminchárman pedig miniszteri elismerő oklevelet kaptak. A díjakat Kásler Miklós és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár adta át.

Dr. Hegyi Gabriella, Kispest Díszpolgára, nemzetközi hírű természetgyógyász, a kispesti Yamamoto Intézet alapító főorvosa, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára az egészségügyi ellátás fejlesztése érdekében végzett szakmai munkája, kimagasló teljesítménye elismeréseként vehette át a Batthyány-Strattmann László-díjat.

Ha visszatekintek, akkor egy nagyon színes, gazdag és hosszú életpálya – majdnem ötvenéves – áll mögöttem, és még mindig aktívan dolgozom, heti két, egész napot rendelek – mondta el lapunknak a díjátadás után Dr. Hegyi Gabriella, aki örömmel fogadta a rangos elismerést.