HÍREK  2021. szeptember 09.      725
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

„Traktoros” szüreti mulatságon a szomszédban

A XI. Hofherr-Dutra Szüreti Mulatságot rendezte meg a Hofherr-Dutra Emléktársaság az Új Tündérkert Étteremben szerdán.

„Traktoros” szüreti mulatságon a szomszédban
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Dr. Stieber József, az emléktársaság elnöke megköszönte a XVIII. és XIX. kerületi önkormányzatnak, a Tomory Lajos Múzeumnak, valamint az Új Tündérkert Étteremnek, hogy segíti az emléktársaság tevékenységét. Elmondta, az étterem befogadta az emléktársaságot, emlékszobát alakítottak ki, a gyáralapító Hofherr Mátyásnak emléktáblát állítottak a villa falán, amelyben az alaptó fia, Hofherr Albert lakott.

Gajda Péter polgármester lapunknak elmondta, ezt a rendezvényt, valamint a Traktormajálist és a bált is régóta támogatja Kispest, hiszen a volt traktorgyár összeköti a két kerületet: a tulajdonos a mostani XVIII. kerületben élt, a gyár pedig Kispesten volt, és nagyon sok embernek adott munkát és otthont is mindkét településről. Hozzátette, az önkormányzat támogatásával nemrégiben újult meg az Üllői úti Hofherr-ház is Kispesten. A gyár és az emléktársaság is összekapcsolja a két kerületet.  

Somodi László, a XVIII. kerület és Vinczek György, Kispest alpolgármestere is arról biztosította az emléktársaságot, hogy erejéhez mérten mindkét önkormányzat támogatni fogja a társaság működését a jövőben is.

Dr. Heilauf Zsuzsanna múzeumigazgató arról a kiadványról beszélt, a mely bemutatja az étterem elmúlt 15 évét, egyben a 13 éves emléktársaság működését is, és amelyet Kispest Önkormányzata adott ki.