HÍREK  2021. szeptember 13.      528
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál

Hagyományosana Kispesti Helikon Kulturális Egyesület művészeinek kiállításával és a Wesley Károly Kórus koncertjével kezdődött az Ars Sacra Fesztivál a Magyar Evangéliumi Testvérközösség Méltóság Napja Templomában. Szeptember 18-ig láthatóak a művek.

Megnyílt az Ars Sacra Fesztivál
A képre kattintva galéria nyílik. (24 kép)

Köszöntőjében Burány Sándor országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a művészetek között egészen különleges helyet foglalnak el azok a művek, képzőművészeti és irodalmi alkotások, amelyeket a vallás ihletett. Minden gondolkodó ember egy idő után elkezd azon töprengeni, hogyan keletkezett a világ, mi az ember dolga, feladata ebben a világban. Ez a gondolat előbb-utóbb mindenkit elvezet a valláshoz. A művészet is vissza-visszanyúl a forráshoz - fogalmazott.

Vinczek György alpolgármester a pápalátogatás kapcsán televíziós élményeiről mesélt. A korábbi államtitkár, Tóth Zoltán az Olvasunk és főzünk! – Adjatok enni a szegényeknek! program budaörsi tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal. A Budaörsi Olvasókör együttműködve az Oltalom Karitatív Egyesülettel évek óta segíti a legszegényebbeket.

A képeket Skoda Éva, a Helikon egyesület elnöke ajánlotta a közönség figyelmébe.

Az est folytatásában a zene kapott főszerepet: a Wesley Károly Kórus koncertjét hallgathatták a megjelentek. A Magyar Evangéliumi Testvérközösség énekkarát Iványi Tamás dirigálta.