HÍREK  2021. október 01.      592
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepelt a Szivárvány óvoda

Régi és új óvodások együtt ünnepelték a dolgozókkal az óvoda 30. születésnapját pénteken. Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Somogyi Lászlóné önkormányzati képviselő is jelen volt az eseményen.

Ünnepelt a Szivárvány óvoda
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Ajándékozással kezdődött az ünnepség: az önkormányzattól kapott televíziót Gajda Péter leplezte le a gyerekekkel együtt.

Kispest polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően sokszor járt itt, és mindig nagy örömmel jött. Kiemelte az önkormányzat és az intézmény közötti kiváló együttműködést, az óvoda példaértékű pedagógiai programját, a kellemes környezetet. Egy „ékszerdoboz”, ami az itteni közösség érdeme elsősorban – fogalmazott. Gajda Péter a fenntartó önkormányzat nevében köszönte meg az itt dolgozóknak a kiemelkedő munkát, és azt kívánja, hogy a következő években is hasonlóan magas színvonalú munkával örvendeztessenek meg mindenkit.

Az óvodavezető Henry Ford-idézettel kezdte beszédét: „Ha összejövünk, az a kezdet, ha együtt maradunk az már haladás, ha együtt dolgozunk, az siker.” Mint mondta, ők első vezetőjüknek, Zizi néninek köszönhetően maradtak együtt tűzön-vízen át, mert olyan szellemiséget alakított ki, amely motiváló, lelkesítő, örömteli volt. A múltat felidézve arról beszélt, hogy a nevelőcsapat magja már 34 éve dolgozik együtt, „fiatal gárdaként 1983-ban egy lakásóvodába szorultunk, ahol csak lelkesedésünk és életkedvünk ragyogta be mindennapjainkat… Azokat az éveket vidámság, humor, jókedv jellemezte”. Aztán a Vörös Csillag Traktorgyár régi óvodájába költöztek, majd 1991-ben megkapták a mai épületet. „Semmi jóval nem kecsegtetett a látvány, mert ez az intézmény először bölcsőde, majd kis ideig kihelyezett iskola volt, és ez erőteljesen meglátszott rajta. Nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy méltón várjuk az első – akkor még Petőfi óvodás – gyerekeket… Tudtuk, éreztük, hogy megtaláltuk azt a helyet, ahol gyökeret verhettünk, és végre elkezdhetjük lerakni azokat az erős alapokat, amire biztonságban építhetjük szakmai jövőnket… Sokszínű tevékenységeink kifejezéseként választottuk 1996-ban a Szivárvány Óvoda nevet.” 1997-ben megalapították a Szivárvány-díjat, amellyel az óvodáért szorgoskodó szülőket, nagyszülőket, illetve a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégákat jutalmazzák. 2007-ben Zizi néni nyugdíjba vonult, azóta ő vezeti az óvodát. Kaszper Ágnes kiemelten szólt a 2014. évről, amikor teljesen megszépült az óvoda udvara, 2018-ban pedig energiatakarékossá vált az épület. Elmondta, pedagógiai munkájukat a sokszínűség jellemzi, Örökös Zöld Óvoda és Madárbarát Óvoda címet nyerek el az évek során. Végezetül megköszönte mindazok munkáját, akik az elmúlt 30 évben segítettek az óvodának.

A rövid ünnepi programban az óvoda csoportjai és a pedagógusok adtak műsort.