HÍREK  2021. október 13.      867
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Együtt a kispesti mikrovállalkozókért

Együttműködési megállapodást írt alá az önkormányzat a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK). Az együttműködés célja, hogy a közalapítvány mikrovállalkozásokat segítő finanszírozási termékei minél szélesebb körben jussanak el a kispesti mikrovállalkozásokhoz. A BVK kötött már együttműködési megállapodást, az újpesti és a XVIII. kerületi önkormányzattal.

Együtt a kispesti mikrovállalkozókért
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

A közalapítvány Budapest Mikrohitel Programja keretében önerő nélküli kedvezményes kamatozású hiteleket kínál az életképes üzleti tervvel rendelkező, induló vagy már régebben működő mikrovállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak, közjegyzői vagy ügyvédi irodáknak.

Mivel a kispesti mikrovállalkozások számára is elérhetőek a Budapest Mikrohitel Program nonprofit mikrohitelei, amelyek a személyi kölcsönöknél lényegesen kedvezőbb feltételekkel igényelhetők, ezért az önkormányzat helyi irodát és összekötő tanácsadót biztosít a kispesti mikrovállalkozóknak, hogy előzetesen tájékozódhassanak a hitelfelvételi lehetőségekről, ezzel is támogatva a vállalkozásokat. Remélhetőleg ez csak ez első lépés, és a későbbiekben lehetőség lesz más támogatási formákra is – mondta Gajda Péter polgármester, amikor az irodának helyt adó önkormányzati helyiségben, a Batthyány utca 5. szám alatt találkozott a BVK kurátorával, Ilyés Mártonnal, Nagy Mária ügyfélkapcsolati vezetővel, finanszírozási managerrel, valamint Banai Teréz önkormányzati ügyfélkapcsolati koordinátorral.

A szakemberek szerint a közös munkának a sikere abban rejlik, hogy a vállalkozók, akik amúgy sem kedvelik a vállalkozással együtt járó papírmunkát, nehezen vágnak bele a fejlesztésekbe, félnek az esetleges veszteségektől, itt személyes kapcsolatot tudnak majd kialakítani a tanácsadókkal a hitelfelvétel elején, és majd a törlesztés időtartama alatt is, így gondjaikat, aggodalmaikat is közvetlenül tudják megbeszélni a szakemberekkel, ezért könnyebb lesz a segítségnyújtás is.

A mikrohitelek iránt érdeklődő kispesti mikrovállalkozások számára térítésmentesen nyújtanak személyre szabott tanácsadást a a közalapítvány finanszírozási tanácsadói, melynek során a mikrovállalkozások segítséget kapnak a legmegfelelőbb finanszírozási termék kiválasztásában és a hitelkérelem összeállításában is.

A Budapest Mikrohitel igényelhető ingatlan vásárlásra, felújításra, beruházásra, eszközök, anyagok vagy áruk beszerzésére, képzési költségekre, vagy akár új tevékenység beindítására. Valamennyi kölcsön rendkívül kedvező, akár évi 2,5 százalékos kamat mellett, plusz költségek (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék) nélkül, 3-10 év futamidőre, maximum 10 millió forint összegig, saját erő nélkül vehető igénybe.

Előzetesen érdeklődni Banai Teréz programkoordinátornál lehet a +36 1 3474-931-es telefonszámon. Hitelkonzultációra Nagy Mária ügyfélkapcsolati vezetővel, finanszírozási managerrel lehet időpontot egyeztetni a +36 1 268 1800, +36 30 954 0882 telefonszámon, illetve a mikrohitel@bvk.hu, a nagy.maria@bvk.hu email címeken.

Bővebb információ a közalapítvány honlapján, a www.bvk.hu oldalon.