HÍREK  2021. október 21.      829
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A MASZSZ születésnapján

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Kispesti Szervezete hagyományos születésnapi programját tartotta szerdán a Kispesti Civil Házban.

A MASZSZ születésnapján
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A szervezet titkára, Csernyánszky Imréné Ildikó köszöntőjében arról beszélt, hogy ez alkalommal nemcsak a 80. életévüket betöltő klubtagokat köszöntik, hanem néhány szóval meg kell emlékezni a 30 éve alakult jogelőd, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ)  születésnapjáról, illetve arról, hogy 22 éve annak, hogy ez a közösség megalakult Kispesten. A szervezet jelenleg 157 taggal működik, amelyből 79-en 70 éven felüliek. Nagy öröm, hogy a kerületben működő más nyugdíjas szervezetekkel jó a kapcsolatuk, sokan más-más közösségekbe is járnak – tette hozzá Csernyánszky Imréné.

Gajda Péter polgármester kiemelte, a kispesti nyugdíjasok aktív résztvevői a helyi közéletnek, mindenről van véleményük és észrevételük, sőt jobbító szándékú javaslataikat is szívesen megosztják a város vezetőivel, szakembereivel. Sajnos ebben az esztendőben jóval kevesebb forrás jutott a helyi civilek támogatására is, de mostanra közös kitartó munkával  „egyenesbe hoztuk a költségvetést”, így van remény arra, hogy az önkormányzat támogatni tudja majd a civilek programjait.

Ehhez a gondolathoz kapcsolódott Vinczek György alpolgármester, aki örömét fejezte ki, hogy idén a nyugdíjas karácsonyokra már jut némi forrás a közösségi ünnepségek megtartására. Majd arról beszélt, hogy milyen komoly erőforrás egy-egy ilyen korosztályi közösség, ahol azon kívül, hogy találkozni lehet egymással, de van kinek elmesélni a napi örömöket, vagy akár a régi emlékeket.  A tavaly átadott Kispesti Civil Ház is egy ilyen hely, hiszen ez az épület több helyi civil szervezet otthona.

A közösség a hagyományoknak megfelelően köszöntötte 80. életévüket betöltő tagjait: Bogdán Jánosnét, Irénkét, Bolla Dezsőnét, Terikét, Fárkó Katalint, Lóczi Istvánnét, Évát és Sághi Ferencnét, Katalint.

A születésnapi műsorban Homoki Tibor, valamint a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat énekesei működtek közre.