HÍREK  2021. november 29.      870
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kigyúltak az ünnep fényei

Advent első vasárnapján Gajda Péter polgármester és Harkai Ferenc Csaba református lelkipásztor gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Ezzel egy időben kigyúltak Kispest ünnepi fényei is.

Kigyúltak az ünnep fényei
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Sajnos immár második esztendeje a hagyományos lampionos felvonulás és a közös adventi ünneplés nélkül kapcsoljuk fel a város ünnepi díszvilágítását – mondta Gajda Péter polgármester ünnepi köszöntőjében. A polgármester arról beszélt, hogy nehéz éven vagyunk túl, de várhatóan nem lesz könnyebb az előttünk álló időszak sem, hiszen még nem tudjuk, hogy a negyedik hullám milyen váratlan eseményeket tartogat, és hogy lesz-e következő járványhullám. Mégis talán a legfontosabb mindnyájunk számára, hogy minél többet együtt lehessünk azokkal, akiket szeretünk, akik számunkra a legfontosabbak. Legyen a várakozás időszaka mindenkinek szeretetteljes és boldog – zárta gondolatait a polgármester.

Harkai Ferenc Csaba a Budapest-Kispest-Központi Református Egyházközség vezető lelkipásztora a Zsoltárok könyvéből, a 103. zsoltárból idézett.

Bár a lampionos felvonulás elmaradt, de a hagyományoknak megfelelően megfelelően díszvilágítást és ünnepi feliratot kapott a Templom tér, ahol most is fölállították a kerület fenyőfáját, valamint a sokak által az évek során megkedvelt Betlehemet is. A teret és az Ady Endre út menti fákat mintegy 5500 méter fényfüzérrel díszítették idén is a Közpark Kft. munkatársai. Kispest nagyobb közterein, a Kós téren, a Kossuth téren, az Atatürk parkban, a Városház téren, a városházán csaknem 1700 méter fényfűzért, azaz közel 17 ezer LED-lámpát szereltek fel a szakemberek.