HÍREK  2021. december 01.      886
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyert a kispesti vizes játszótér

A Magyar Kertépítők Országos Szövetsége és az Magyar Turisztikai Ügynökség közös tematikus díját kapta a kispesti Vizes játszótér.

Nyert a kispesti vizes játszótér
A képre kattintva galéria nyílik. (3 kép)

A díjat Domonkos Gábor önkormányzati képviselő és Vitál Márton, a Közpark Kft. vezetője vette át és hozta el Gajda Péter polgármesternek a Városházára, ahol a korábbi elismerések közékerült. Kispest eddig szinte minden évben indult a versenyen: 2008-ban, 2012-ben, 2013-ban és 2014-ben a Fővárosi Önkormányzat díját kapta, 2017-ben a fődíjat nyerte el, 2018-ban a „Legvirágosabb úticél” címet kapta, míg 2019-ben Budapesti Kerületek kategóriában a „Főkert-díj” lett a városé.

Kispest idén tematikusan a vizes játszótérrel pályázott a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyre, amelynek zsűrije, élén Dr. Csemez Attila professzorral, táj- és kertépítészmérnökkel, a szervezőbizottság tiszteletbeli elnökéve látogatott el a kerületbe a nyáron. „Habár a Virágos Magyarországért egy verseny, hiszen lesznek győztesek, díjazottak, ám sokkal több is annál, mert inkább egy környezetvédő mozgalom, amely az évek során nem veszít népszerűségéből.”
 
A járványhelyzetre való tekintettel idén szűk körben, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) budapesti székházában került sor az ünnepélyes díjátadóra, amelyen a fődíjakat Borbás Marcsi, a Virágos Magyarország Verseny fővédnöke, valamint Dr. Dömötör Tamás kormányfőtanácsos, a Szervezőbizottság elnöke adta át.