HÍREK  2021. december 10.      902
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közmeghallgatás: fókuszban a Yamamoto Intézet megszűnő kezelése

Tavaly a járvány miatt elmaradt a közmeghallgatás, idén előzetes regisztrációval lehetett részt venni, kötelező maszkviselés mellett, kézfertőtlenítéssel, távolságtartással. Összesen heten regisztráltak.

Közmeghallgatás: fókuszban a Yamamoto Intézet megszűnő kezelése
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Gajda Péter polgármester a sajátos képviselő-testületi ülés – amikor a kerületben élők kérdezhetnek és javasolhatnak – elején elmondta, több kérdés érkezett írásban, parkolással, köztisztasággal, közterületi renddel kapcsolatos problémákról, észrevételekről.

A legfontosabb téma írásban és a helyszínen szóban is a Yamamoto Intézet fizikoterápiás, akupunktúrás és neurálterápiás kezelésének megszűnése volt. A polgármester elmondta, az önkormányzat keresi a lehetőséget a további együttműködésre, az ellátás folytatására. Felolvasta a Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató-főorvosának levelét, amely lényegében megegyezik Dr. Kumin Mariannának az önkormányzati sajtóban és az intézet honlapján is olvasható november 18-i tájékoztatójával: „Sajnálattal tájékoztatom Önöket, hogy jogszabályi és financiális okok miatt egyelőre – 2021. december 12-től – nem tudják igénybe venni a Yamamoto Intézetben a fizikoterápiás, akupunktúrás és neurálterápiás kezeléseket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által támogatott módon. Elismerve a komplementer medicina professzorának, dr. Hegyi Gabriellának kiemelkedő szakmai tudását, azon vagyok, hogy a Covid-járvány lecsengése után találjunk megoldást a további együttműködésre.”

Szó esett a bölcsődések és óvodások csökkenő számáról – ez országos tendencia – ami várhatóan az intézmények átszervezését eredményezi a jövőben. Szerepelt még a témák között a Corvin krt. csapadékvíz-elvezetése a Nádasdy és a Zoltán utca kereszteződésében lévő gyalogátkelő ügye is, ezekre írásban kapnak választ a kérdezők.

A kispesti piac átalakítására vonatkozó kérdés kapcsán a polgármester elmondta, az erről való szélesebb körű kommunikáció a járvány miatt megakadt, de folytatódik, az átalakítási makett megtekinthető a Városháza aulájában, a tervet külső forrással tudná megvalósítani az önkormányzat.

Az esővízgyűjtő-edényekre vonatkozó kérdés kapcsán Varga Attila alpolgármester azt mondta, az önkormányzat a jövő évi költségvetés függvényében szeretné valóra váltani a lakossági csapadékvíz-gyűjtési programot.