HÍREK  2022. április 09.      503
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Kós iskoláé lett a Tavasz Kupa

Legutóbb 2019-ben tudott Tavasz Kupa úszóversenyt rendezni a Kispesti Uszoda. Az idei szombati versenyen csaknem 170 iskolás gyerek ugrott be a medencébe.

A Kós iskoláé lett a Tavasz Kupa
A képre kattintva galéria nyílik. (34 kép)

A rendezvényt megnyitó Gajda Péter polgármester lapunknak elmondta, nagy öröm, hogy újra van a hagyományos úszóverseny, hiszen a járvány miatt ez is elmaradt az elmúlt két évben. Arról beszélt, hogy nagyon kellenek már ezek a sportesemények, mert talán mindenki kicsit kevesebbet mozgott a pandémia alatt, és ezek a versenyek is mozgás, az egészségmegőrzés fontosságát hangsúlyozzák, és arra hívják fel a figyelmet, hogy érdemes már gyerekkorban elkezdeni a rendszeres mozgást, sportolást. Hozzátette, az önkormányzat szeretne minden sportversenyt visszavezetni, és biztosítja azokat a sport- és szabadidős színtereket is, ahol mozoghatnak, sportolhatnak a kispestiek. Külön kiemelte, hogy május 7-én a Tichy Lajos Sportcentrumban Egészségnap lesz, amelyen a sport mellett egészségügyi szűrőprogramok is várják a lakosságot.

Tóth András uszodaigazgatótól megtudtuk, 2019 őszén volt az utolsó úszóverseny az uszodában. A mostanin ugyan kevesebben vettek részt a megszokottnál, de így is nagy siker, hogy megrendezhették.

A Tavasz Kupán kilenc kerületi iskola indult. A végső győzelmet a Kós iskola szerezte meg. Az alsós dobogósoknak Kertész Csaba alpolgármester és Rábel Krisztina, a Külső-Pesti Tankerületi Központ igazgatója, a felsősöknek Vinczek György alpolgármester adta át a díjakat.

Egyéni eredmények 

Iskolák versenye