HÍREK  2022. április 24.      539
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Föld napján

A közösségi kertekben, a Wekerlei Könyvtárban és a Wekerlei Kispiacon is tartottak Föld-napi programokat a hétvégén.

A Föld napján
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A Zengő Kertben, az Aranykatica Kertben és az Első Kis-Pesti Kertben is jártak gyerekcsoportok péntek délelőtt. A Zengőbe az Arany óvodából, az Aranykaticába a Szivárvány oviból, az Első Kertbe a Gyöngykagyló óvodából és a Vass iskolából érkeztek gyerekek rendhagyó környezetismeret-órára. Az Első Kert rendőrségi színezővel, teszttel, növénykártyával, palántaültetéssel és növénykóstolóval várta az iskolásokat és óvodásokat.

A Föld megóvása kapcsán Vinczek György alpolgármester az egyén felelősségéről beszélt lapunknak, hangsúlyozva, ne csak azt várja az ember, hogy az országok, a politikusok, a gazdasági élet és az ipar szereplői csináljanak valamit a Föld, a környezet megóvásáért, hanem az egyes ember is sokat tehet érte. Minden apró cselekvés fontos, azért is, mert szemléletet terjeszt. Elmondta, hogy az önkormányzat idén több kisebb Föld-napi programot támogatott azért, hogy minél több emberhez jusson el az üzenet.

fold-napja-wk

A Wekerlei Könyvtárban rendhagyó órát tartottak óvodásoknak és iskolásoknak, amelyen a természetbe, az állatok és az erdők mesés világába pillanthattak be a gyerekek meséken, verseken és játékos kvízkérdéseken keresztül.

A Föld napján
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Az Átalakuló Wekerle közösség a Wekerlei Kispiacon várta az érdeklődőket. Pénteken a Kiserdő Egyesület rendezett gyermekrajz-kiállítást és helyszíni festést A természet körülöttünk címmel, majd az Amiről a fák suttognak című filmet mutatták be. Szombat délelőtt volt bábszínház Babos Eszterrel, palántaültetés és cserebere, aszfaltrajz és kézműveskedés, illetve ökolábnyommérés. Délután a Közpark ügyvezetőjével, dr. Vitál Mártonnal lehetett beszélgetni a zöldterületek gondozásáról, majd DJ Vedat tetőtérzenéje zárta a Föld napját.

A Föld napja (április 22.) alkalmából különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”