HÍREK  2022. május 18.      557
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szelektív hulladékgyűjtésről gyerekeknek

A szelektív hulladékgyűjtés volt a témája annak a foglalkozásnak, amelyet a KEHOP 1.2.1-18-2018-00009 azonosítószámú „Klímatudatossági programok Kispesten” című projekt keretében tartottak a Városházán ma délelőtt.

 

Szelektív hulladékgyűjtésről gyerekeknek
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A Budapesti Közművek Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság FKF Hulladékgazdálkodási és FKF Köztisztasági Divíziójának környezetvédelmi oktatónapjára csaknem kétszáz kisgyereket hívtak és vártak a Városháza dísztermébe a Bóbita, a Hársfa, a Mézeskalács óvodából és Bolyai iskolából. A Simon Dóra kommunikációs csoportvezető által vezetett interaktív foglalkozáson a gyerekek játékos formában ismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtéssel.

A programon két csoporttal is résztvevő, Kispesten a „Zöld óvoda” címet legelőször viselő Bóbita óvoda vezetője, Benkőné Sipos Erika kérdésünkre elmondta: pedagógiai programjukban hosszú ideje szerepel a környezetvédelem, benne a szelektív hulladékgyűjtés legfontosabb tudnivalóinak elsajátítása, gyakorlása. Az ide járó gyerekeket az első naptól kezdve környezettudatosan nevelik, és mire nagycsoportba, majd iskolába kerülnek, készségszinten már rendelkeznek ezekkel az ismeretekkel és tudják, miért fontos a környezetvédelem. Az intézményvezető örömmel számolt be arról is, hogy az önkormányzat kezdeményezésére nemrégen kezdődött használtolaj-gyűjtési program egyik gyűjtőpontja éppen a Bóbita óvoda, ahol tekintélyes mennyiségű használt étolaj gyűlt már össze az elmúlt időszakban.

Mint azt Emmer Szabolcstól, a Városháza pályázati referensétől megtudtuk, a program keretében lesz még ehhez hasonló foglalkozás újabb 160 kisgyereknek május 24-én, de akkor a Gyöngykagyló, a Szivárvány óvodából és a Bolyai iskolából érkeznek majd a gyerekek.  

A program végére minden kisgyerek tudta és mondogatta a szabályos szelektív gyűjtésről szóló kis versikét a hulladékgyűjtő-kukák színéről és tartalmáról: „Kék, papír, de csak tiszta. Sárga, műanyag lapítva, fém mehet ugyanebbe. Üveg fehérbe és zöldbe.”

 szechenyi2020