HÍREK  2022. május 25.      588
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Három év után újra kihívás volt

Legutóbb 2019-ben mozogtak együtt 15 percet vagy még többet kispesti idősek és fiatalok a Kihívás Napján. A Kispesti Sportközpont most újra pályára hívta a gyerekeket és a felnőtteket, hogy mozogjanak az azóta Tichy Lajos Sportcentrum névre keresztelt Katona József utcai sporttelepen. A rendezvényhez kapcsolódott a 6. nyugdíjas sportnap is.

Három év után újra kihívás volt
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Ekkora össztánc, mint ma, még nem volt a sportpályán: az egyórás „Táncoljunk együtt” programban több mint másfélszázan ropták a Primefit Stúdió aerobik- és zumba oktatóinak zenés-táncos útmutatói alapján.

A folytatásban kora délutánig mindenki szabadon választhatott a neki tetsző mozgásformák közül. A palettát kislabdahajítás, célba dobás, célba rúgás, távolugrás, kosárra dobás, petanque, röplabda, asztalitenisz, nordic walking, futás és séta színesítette, de a szabadtéri kondigépeket is használhatta mindenki.

Lehoczki Zoltántól a sportközpont vezetőjétől megtudtuk, összesen csaknem kétszázötvenen mozogtak a jeles napon. A nem szervezett kispestiek és a szervezők (összesen 67-en) mellett részt vettek az eseményen a GESZ dolgozói (7-en), nyugdíjas szervezetek tagjai (Kispesti Nyugdíjasok Egyesülete, Kispesti Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület, Magyar Szakszervezeti Szövetség, Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest, Nordic Walking Egyesület, Kárász István Természetbarát Egyesület, Platán Természetbarát Egyesület, Gémes Természetjáró Egyesület, összesen 79-en) és az iskolások (Karácsony Sándor iskola, Gábor Áron iskola, Erkel Ferenc iskola, Ady Endre iskola összesen 85-en).

Az 1982-ben Kanadából indult Kihívás Napjának (Challenge Day) központi eleme a közösen végzett negyedórás mozgás, hogy kedvet csináljon az egészséges életmódhoz, megszerettesse a mozgást, és újabb alkalmat teremtsen közösségi együttlétre.