HÍREK  2022. június 08.      584
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Köszöntötték és ünnepelték a díszokleveles pedagógusokat

Pedagógusnaphoz kapcsolódóan arany-, vas- és rubindiplomás kispesti pedagógusokat köszöntöttek a Halásztanya étteremben tartott ünnepségen. A rendezvényen a Kispesti Szatmári László Alapfokú Művészeti Iskola diákjai adtak műsort, majd meglepetésként az intézmény ünnepelt névadója, Szatmári László játszott hegedűn.

Köszöntötték és ünnepelték a díszokleveles pedagógusokat
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Gajda Péter polgármester az elmúlt napok, hetek pedagógusokat érintő történései, kijelentései kapcsán kitért a háromhónapos nyári szünetre, a szabad délutánokra, mint fogalmazott, „oltári butaságokra”, hiszen az óvodapedagógusok, tanárok és tanítók pontosan tudják, hol ér véget a gyerekekkel való foglalkozás, és mindez mekkora felelősség. Arról is beszélt, mennyire fontos egy pedagógus számára, amkor egy régi diákjával találkozik, és látja, érzi, hogy jó szívvel gondolnak rá. Munkásságukat az önkormányzat nevében is megköszönve azt kívánta végezetül az ünnepelteknek, hogy sok ilyen szép pillanatuk legyen,

Vinczek György alpolgármester egy japán közmondással – „Egy remek tanárral eltöltött egyetlen nap többet ér, mint ezerévnyi szorgalmas tanulás." – és Vekerdy Tamás pszichológus gondolatával köszöntötte a díszokleveles pedagógusokat: „Csak a jó minőségű tanár lehet mesterré, csak az a tanár, aki maga is élvezi, amit csinál, akinek a számára a tanítás, az együttlét a gyerekekkel, a világra való rácsodálkozás élmény és öröm. Aki nem a biztos, egyetlen válaszokat tudja, hanem akit a bizonytalan sokféleség csábít állandó továbbkutatásra.”

Az okleveleket a polgármester és az alpolgármester adta át az idős pedagógusoknak.

Aranydiplomás pedagógus (50 éve végzett):
Bölcskei Sándorné, aki diplomáját a Szegedi József Attila Tudományegyetemen szerezte matematika-földrajz tanári szakon. A Kispesti Gábor Áron Általános Iskolából (korábban Jókai Mór Általános Iskola) ment nyugdíjba. Az eseményen emléklapot kapott, mert diplomáját az egyetemi ünnepségen veszi át.

Vasdiplomás pedagógus (65 éve végzett):
- Dr. Lehoczki Jánosné, aki a Szegedi Pedagógiai Főiskolán diplomázott biológia-földrajz tanári szakon. A Kispesti Hetesotthon Általános Iskolában (ma Hungária Általános Iskola és Kollégium) dolgozott tanárként, később igazgató-helyettesként, majd igazgatóként.
- Olasz Benedekné, aki a Leövey Klára Tanítóképzőben kapta meg diplomáját. A Kispesti Vass Lajos Általános Iskolából ment nyugdíjba.
- Ridly Istvánné, aki diplomáját a Leövey Klára Tanítóképzőben szerezte. A IX. kerületi Lobogó utcai Általános Iskolából ment nyugdíjba.
- Szatmári László, aki diplomáját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomázott hegedűművész-tanári szakon. A Kispesti Zeneiskola alapítója és első igazgatója volt, az intézmény 2021. óta viseli nevét. Az eseményen emléklapot kapott, mert diplomáját az egyetemi ünnepségen veszi át.

Rubindiplomás pedagógus (70 éve végzett):
Dobos Kornélia, aki diplomáját a budapesti XIII. kerületi Állami Óvónőképzőben kapta meg diplomáját. Egy kőbányai óvodából ment nyugdíjba 1990-ben.