HÍREK  2022. június 27.      490
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fűre lépni szabad a Mese-Várban

Hétfő délelőtt kigörgették a fővárosi pályázaton nyert 180 négyzetméternyi élő fűszőnyeget a Kispesti Mese-Vár Óvoda Zrínyi utcai épületének udvarára.  

Fűre lépni szabad a Mese-Várban
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Kedden az udvar másik végében újabb 40 négyzetméternyi füvet teszünk le, és ezzel befejezzük az eddigi homokos és kavicsos óvodaudvar füvesítését. Óriási dolog ez az óvoda életében! Tavaly egy kisebb területen már kipróbáltuk, mit szólnak a gyerekek a füves területhez, s mivel nagyon szeretik, ezért is gondoltunk a további zöldítésre. Az óvoda alapítványa 800 ezer forintot nyert pályázaton a Fővárosi Környezetvédelmi Alapból 2021-ben az udvar „klímatudatos kialakításához” hozzájárulásként – tudtuk meg az óvodavezetőtől a munkálatok során. Pékné Varga Katalin  azt is elmondta, hogy a füvesítést az óvoda nyári zárásának idejére tervezték, hogy mire a gyerekek visszatérnek, már megerősödhessen a fűszőnyeg, és bátran használhatják majd azt a kicsik. Lesz nagy öröm! – tette hozzá.

A Mese-Vár óvoda nevelési programjának fontos része a környezettudatosságra, a fenntartható fejlődésre nevelés. Ennek keretében „üzemel” az óvoda két épületében (Zrínyi utca és a Nádasdy utca) 5+3 darab 300 literes esővízgyűjtő, amelyből meleg nyári napokon a gyerekek kedvükre locsolhatnak. Ha sikerül egy újabb pályázatuk, akkor hamarosan az óvodaudvaron kialakítanak egy kicsi futópályát és egy „mezítlábas ösvényt” is, ahol különféle talajtípusokkal ismerkedhetnek majd helyben a gyerekek – mesélt az óvodaudvar fejlesztéséről szóló terveikről Pékné Varga Katalin. Kérdésünkre elmondta, hogy a mostani füvesítésben az óvoda kertészén kívül az intézmény valamennyi dolgozója részt vesz, amiért nagy köszönet jár nekik. Ezen kívül önkéntes munkát végeznek ez alkalommal is a Szent László Gimnázium és a Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum 11. osztályos tanulói, akiket köszönetképpen a nap végén az óvoda kollektívája meghívott egy jó ebédre, gulyáslevesre és palacsintára.