HÍREK  2022. június 29.      417
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Működik a párakapu a Kossuth téren is

Csaknem 40 liter vizet osztottak szét a Polgármesteri Hivatal dolgozói és diákmunkásai a Kossuth téren a kispestieknek délelőtt a rekkenő hőségben.

Működik a párakapu a Kossuth téren is
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

HŐSÉGRIASZTÁS

Hétfőtől életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriasztás, amelyet akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot.

Kispest önkormányzata a hőség enyhítésére a mai vízosztáson kívül párakapukat működtet többek között a Kós és a Kossuth téren, valamint a napközis táborban, „tűzcsap-vízcsapokat” nyit a Vas Gereben utca–Nádasdy utca sarkán, a Kós Károly tér–Pannónia utca sarkán, a Vak Bottyán utcában a KÖKI Terminál oldalában, az Üllői út–Dobó Katica utca sarkán és a Zalaegerszeg utca–Pannónia út sarkánál.

Magunk is enyhíthetjük a hőség kellemetlen hatásait, ha napközben nem nyitunk otthon ablakot, csak reggel és este szellőztetünk, lakásainkat besötétítjük, az utcán nyakunkban vizes kendőt, törülközőt, zsebkendőt teszünk, sok folyadékot iszunk, könnyű ételeket eszünk, mellőzzük az alkoholos italokat.

És legyen bármilyen csábító és kézenfekvő megoldás, tilos a szökőkutakban fürdeni, hűsölni!