HÍREK  2022. július 05.      504
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A testvérvárosi diákcsereprogram folytatásáról egyeztettek

Káptalanfüreden találkoztak a testvérvárosi küldöttségek, hogy egyeztessenek a diákcsereprogram jövő évi újraindításáról.

A testvérvárosi diákcsereprogram folytatásáról egyeztettek
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Hosszú évekig sikeresen működött a diákok csereüdültetése, a programban 15 év alatt mintegy két és félezer külföldi és kispesti gyerek vett már részt. A járvány miatt ez is szünetelt 3 évig. Három hete a Városünnepen már találkoztak a testvérvárosi küldöttségek, akkor egyetértettek abban, hogy nincs akadálya a folytatásnak, most a részletek megbeszélése miatt érkeztek Káptalanfüredre – tudtuk meg Vinczek György alpolgármestertől.

Vinczek György lapunknak elmondta, a Pendikből, Smolyanból, Vrbovecből, Zomborból és Tasnádról érkezett vendégeket azokkal a programokkal várták, amelyeken eddig a gyerekek is részt vettek: ismerkedés Kispesttel és a fővárossal, strandolás és sportolás Káptalanfüreden, kulturális programok, hajókirándulás, séták Tihanyban és Balatonfüreden. Fontosak lesznek a visszajelzések, jó-e így a program, vagy változtatni kell rajta. Az alpolgármester hozzátette: a cseretábotoztatás mellett azokat a turisztikai, gazdasági együttműködéseket is szeretné beindítani Kispest, melyek korábban már működtek, de a járvány azokat is megállította. Reméljük, a szomszédban dúló háború nem nehezíti majd a programok megvalósítását és a járvány sem állít újabb akadályokat a kapcsolatok további mélyítése elé – hangsúlyozta az alpolgármester.