HÍREK  2022. szeptember 20.      513
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakossági fórumok a közösségi költségvetésről

Az Atatürk parkban és a Csokonai parkban megkezdődött az a lakossági programsorozat, amelyen a kispestiek nem csak online szavazhatnak a Kispesti Közösségi költségvetésről.

Lakossági fórumok a közösségi költségvetésről
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Hét alkalommal, hét helyszínen, és természetesen online az önkormányzat holnapján lehet szavazatokat leadni október 31-ig – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki az Atatürk parkban járt tegnap Somogyi Ildikó önkormányzati képviselővel és Kertész Csaba alpolgármesterrel.

Csaknem egy évtizede élhetnek a kispestiek a szavazás lehetőségével, és tehetnek javaslatot városrészenként olyan kisebb fejlesztésekre, amelyek a közösség számára fontosak. Ennek keretében készült el a Vasút utca aszfaltozása, vagy a Bárczy téren a futókör. A program egyre népszerűbb, idén már csaknem 1200 szavazat érkezett.
Ebben az évben lehet szavazni például, hogy a Nagysándor József utcai játszótéren legyen „mezítlábas” park, a térfigyelő kamerarendszer bővítsére a Kertvárosban, vagy Wekerlén a csapadékvíz-elvezetésre.

Október 31-ig személyesen is leadhatók a szavazatok azokon a lakossági fórumokon, amelyeken a terület önkormányzati képviselői tartanak. Szeptember 26-án 16 órakor a 68-as busz végállomásánál és a Kertvárosi közösségi Házban, október 3-án a Kós téri zenepavilonnál, október 17-én pedig a vizes játszótérnél, valamint a Kossuth u. - Nádasdy u. sarkán lesznek önkormányzati szavazósátrak – mondta el lapunknak a polgármester.