HÍREK  2022. október 13.      522
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új parkoló épült

Befejeződött a Mészáros Lőrinc utca 26. alatti Fővárosi Önkormányzat Idősek és Pszichiátriai Betegek Otthona előtti parkoló átépítése. A 10 gépkocsi beállására alkalmas 170 négyzetméternyi területű beruházásra 4 millió forintot költöttek.

Új parkoló épült
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Kertész Csaba alpolgármestertől megtudtuk: tavasszal érkezett az intézményvezetőtől a kérés, hogy segítsen az önkormányzat abban, hogy ezeket a parkolóhelyeket napközben ők használhassák. A kérés azért is volt fontos, hogy az ide járó idős embereknek, akik utóval érkeznek, vagy akiket messziről hoznak, ne kelljen sokat gyalogolniuk az épületig. De ezzel Wekerle is újabb, szépen felújított parkolóhelyekkel gazdagodott.
Kispest területén is egyre nagyobb igény van a parkolók számának bővítésére, annak ellenére, hogy környezetvédelmi szempontból nem a legszerencsésebb, hogy egyre több autó van a kerületben is. Kispest annyira beépített már, hogy szabad területeken nehéz parkolóhelyre alkalmas részeket találni. Ezért a régieket igyekszünk bővíteni, felújítani, vagy újat építeni, de nem a zöldterületek rovására. A kerületi parkolóhely-bővítési program folytatódik: újabb ötven autóbeálló-hely készül majd külső forrásból – mondta Gajda Péter polgármester.
De nemcsak parkolók épülnek, hanem megkezdődhet a kátyúzás is, ha végre lezárul az év eleje óta húzódó jelentős mértékű közbeszerzési eljárás. Van hosszú távú felújítási tervünk, amelynek megvalósítására nagyon sok pénzre volna szükség, ami a jelenlegi, energiaválságos helyzetben nem áll rendelkezésünkre, hiszen majd másfélmilliárdos energiaszámlából adódó többletkiadásunk lesz, amit nem tudunk még, hogyan fogunk kigazdálkodni. Sajnos az ehhez hasonló beruházások költségei is igen megugrottak az elmúlt időszakban, de a legjelentősebb hibákat igyekszünk kijavítani – hangsúlyozta a polgármester.