HÍREK  2022. december 01.      493
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ünnepség a világnapra

A Fogyatékos Emberek Világnapja (december 3.) alkalmából családias hangulatú ünnepséget rendeztek a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Csillagok Napközi Otthonában csütörtökön.

 

Ünnepség a világnapra
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Jó lenne, ha minden nap világnap lenne, ha a társadalom mindig kiemelt figyelemmel foglalkozna a fogyatékkal élőkkel, szolidáris lenne velük, és ők is érezhetnék ezt a megkülönböztetett gondoskodást. Sajnos a társadalmi folyamatok nem mindig alakulnak így. Erre utal az is, hogy a most elfogadott új szociális törvényben az állam szinte teljesen kivonul a szociális ellátásból, minden teher a családokra, az önkormányzatokra, egyházakra és a civil szervezetekre hárul – mondta a programon résztvevő Vinczek György alpolgármester.

Az ENSZ 1992-ben nyilvánította december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává, hogy ezzel hívja fel a figyelmet a fogyatékos emberek problémáira. A cél, hogy a sérült emberek ne maradjanak magukra nehézségeikkel, ne szigetelődjenek el, hanem a társadalom egyenrangú polgáraiként élhessenek. A fogyatékos embereket mindenben támogatni kell, akár intézményhálózaton belül, vagy kívül. De elsősorban el kell látni a megfelelő információkkal az őket gondozókat, hogy elérhessék a nekik szükséges támogatási formákat, és mindazt, amire szükségük van – hangsúlyozta Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója.

Ehhez kapcsolódóan Varga Attila alpolgármester elmondta: mindennek legfontosabb alapja a szeretet, amit ilyenkor advent idején igyekszünk minél több embernek átadni.

A közös programon és a műsorban közreműködött a Segítő Kéz Kispesti Zenei Dalkör Bartha Anikó vezetésével.