HÍREK  2022. december 15.      596
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Karácsonyi ajándékműsort kaptak az idősek

Hosszú évek után először újra együtt ünnepelhettek a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat szolgáltatásait igénybe vevő kispestiek azon a karácsonyi ünnepségen, amelyet az önkormányzattal közösen rendezett a szakszolgálat ma délután a KMO-ban.

 

Karácsonyi ajándékműsort kaptak az idősek
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

A járvány miatti kényszerszünet után 2019 óta az idei már a tizenkettedik alkalom, amikor együtt, műsorral, vendéglátással ünnepelhetjük advent idején a karácsonyt. Mostanáig csupán kis közösségekben ünnepelhettünk, bizony volt úgy, hogy sehogyan sem, mert szigorú szabályok tiltották a közösségi rendezvényeket a járvány miatt – mondta ünnepi nyitóbeszédében a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat intézményvezetője. Balázs Piroska szerint most is nagyon fontos, hogy figyeljünk egymásra, a környezetünkben egyedül élőkre, segítsünk annak, aki rászorult, de sokszor már az is elég, ha csak annyit kérdezünk, hogy vagy?

Kispest országgyűlési képviselője, Hiller István köszöntőjében arról beszélt, hogy az elmúlt három évben megtanulhattuk, hogy a megszokott, számunkra oly természetesnek tűnő dolgok, nem is olyan természetesek. Jöhetnek váratlan események, történések, ilyen volt a járvány is, amikor már nem volt a hétköznapjaink része a közös találkozás, az együtt szervezett programok. Önmagában már az is ünnep, hogy most és itt újra együtt, társaságban lehetünk – hangsúlyozta. Az országgyűlési képviselő szerint köszönet jár azoknak is, akik biztosítják ezekhez az „újra együttlétekhez” a feltételeket. Külön név szerint kiemelte a KMO vezetőjét, Gábor Ilonát, és mindazt a szellemiséget, amely a KMO munkatársait és a legendás intézményt, mint a munkásművelődés fellegvárát, évtizedek óta jellemzi.

Elismeréssel szólt arról a szakmai munkáról is, amelyet a rendkívül jól, elképesztő lelkesedéssel és kitartóan tevékenykedő Balázs Piroska vezetésével a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat végez.

Mindig megmelegszik a szívem, amikor a szolgálat vagy a kerület rendezvényeire, eseményeire hívnak, hiszen csodálatos élmény látni azt az összefogást, törődést, együttműködést, ami körülveszi az itt élő polgárokat, de különösen az időseket – mondta a kerület másik országgyűlési képviselője, Arató Gergely, aki megköszönte ennek a korosztálynak azokat a véleményeket, javaslatokat, észrevételeket, amellyel eddig is segítették képviselői munkáját. Együttérzőn beszélt az időseket érintő nehézségekről, a napi megélhetési gondokról és az idei tél előttünk álló kihívásairól. Most különösen figyeljünk egymásra, a szomszédra, mert senki sem fagyhat meg az otthonában, vagy az utcán. Bár nem tudunk annyit segíteni, mint amennyit szeretnénk, de mindent megteszünk a lehetőségeinkhez képest – ígérte.

Az ünnepi műsort, „Karácsonyi álom” címmel Balogh Tímea, Udvarhelyi Boglárka és Csengeri Attila opera-operett-musical énekesek adták elő.

A hivatalos rész zárásaként Vinczek György alpolgármester mondott karácsonyi köszöntőt a résztvevőknek.