HÍREK  2023. március 07.      532
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elismerést kaptak az életmentő rendőrök

Önkormányzati jutalmat, elismerést vehetett át a kispesti rendőrkapitányság két munkatársa, akik az elmúlt időszakban két alkalommal is életet mentettek a kerületben.

Elismerést kaptak az életmentő rendőrök
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Kispest polgármestere az önkormányzat és a kerület nevében mondott köszönetet Sörös Gábor és Varga Beatrix őrmestereknek a kétszeres életmentésért. Fontos az önkormányzat számára, hogy minden olyan alkalommal, amikor kerületi rendőrökről van szó, felhívja a figyelmet a közbiztonsági, közrendvédelmi munka jelentőségére – hangsúlyozta Gajda Péter a mai városházi ünnepségen, amikor átnyújtotta az önkormányzat elismerését. A polgármester jó egészséget kívánt a két kiváló rendőrnek, akikre, mint mondta, „nagy szükség van.”

Kispest rendőrkapitánya úgy fogalmazott, nagyon felemelő érzés rendőri intézkedés során, ha életet menthetnek. Krammer György Zsolt ezredes arról beszélt, fiatal pályakezdőként ez a cselekedet olyan erős, pozitív élmény a munkával kapcsolatban, hogy talán megmarad egész pályafutásuk során. A kapitány külön gratulált beosztottjai intézkedéseihez, és további sok sikert kívánt nekik a rendőrségnél.

Sörös Gábor és Varga Beatrix őrmesterek múlt év december végén egy Hunyadi utcai munkásszállón egy nő öngyilkosságát akadályozták meg, majd január elején a Báthory utcai LIDL-áruház előtt egy idős férfit élesztettek újra.