HÍREK  2023. március 08.      574
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Sport és mozgás a nőnapon

Az VI. Kispesti Nőnapi Sportprogramot tartották meg ma a Tichy Lajos Sportcentrumban.

Sport és mozgás a nőnapon
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

Vinczek György alpolgármester, Lehoczki Zoltán a Kispesti Sportközpont vezetője és Oláh László, a társszervező Kispest Senior Egészségmegőrző és Sport Egyesület (KSESE) elnöke kívánt jó kedvet, egészséget a sportnap résztvevőinek, hangsúlyozva, hogy a program nem a versenyről szól, hanem arról, hogy mindenki jól érezze magát, és együtt, közösségben lehessenek.

Az alpolgármester arról beszélt lapunknak, hogy mennyire fontos az önkormányzat számára is, hogy erős jól működő közösségek, civil szervezetek legyenek Kispesten. Kontrollt jelentenek, ötleteket adnak, aktivizálják a társadalmat, összekapcsolódhatnak, együttműködhetnek – fogalmazott. Remélem, hogy az a pályázati rendszer, amely újra életbe lép, amelyben átláthatóan lehet majd programokra pályázni civilként, sportszervezetként, és amely az időseket is segítheti, beválik, és szervezetek ki tudják használni a költségvetésben erre előirányzott csaknem 70 millió forintot – hangsúlyozta Vinczek György.

Bemelegítéssel indult a sportprogram, majd közös sétával folytatódott. Többféle sportolási lehetőség várt a hölgyekre a nap folyamán, hangsúlyozottan nem versenyjelleggel, hiszen a mozgást és az egészségmegőrzést célozta meg a program. Volt kislabdahajítás, célba dobás, kocogás, petanque, asztalitenisz, nordic walking, sakk és a szabadtéri kondigépeket is használhatták az idősek. Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat igazgatója egészségmegőrző előadást tartott a résztvevőknek.

A KSESE mellett, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete Kispest, a Platán Természetbarát Egyesület, a Kárász István Természetbarát Egyesület, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete (KINYE), valamint az „Ép testben Ép lélek” Kispesti Nordic Walking Szenior Klub tagjai közül összesen hatvanan vettek részt a nőnapi sportnapon.