HÍREK  2023. április 01.      927
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Pikniket tartottak az óvodaudvar megújításáért

Szülők és az óvoda dolgozóinak összefogásával, vállalkozások és az önkormányzat támogatásával újulhat meg a wekerlei Vonás utcai óvoda udvara a tavasz folyamán. Csütörtökön piknikkel, garázsvásárral és gyerekprogramokkal hívták fel a figyelmet az ügy fontosságára, és vártak további támogatást a projekt megvalósításához a szervezők.

Pikniket tartottak az óvodaudvar megújításáért
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

Még a megszokottnál is nagyobb nyüzsgés fogadta az érkezőket csütörtök délután az Árnyas óvoda Vonás utcai tagintézményének udvarán. A garázsvásárban játékokat, sportszereket, háztartási eszközöket, műszaki cikkeket, használati tárgyakat, kiegészítőket, gyerekkönyveket, gyermek kerékpáros kesztyűket és még „gyeptéglajegyet” (hűtőmágnest) is lehetett vásárolni. A büfé szendvicseket, valamint édes és sós süteményeket, szörpöket, üdítőket kínált a vendégeknek. A kicsiket kézműves-foglalkozásokkal várták az óvónők. A délután folyamán még többféle program gondoskodott a gyerekek szórakoztatásáról: volt bábműsor Babos Bábos Eszterrel, néptánc Attila bácsival, foci és az Etudance táncbemutatója. Az Aztabanda mesés foglalkozást tartott, a Mátrix iskola lufikat osztott a látogatóknak.  

Az összefogás fontosságára hívta fel a figyelmet a program, amelyet szinte az összes wekerlei kisvállalkozás támogatott valamivel – hangsúlyozta lapunknak a rendezvény főszervezője, Maros-Ferenczi Ingrid, akitől megtudtuk: a poros óvodaudvar megújítása a civil összefogás célja. Első lépcsőben a szülők már lecsiszolták és lefestették a meglévő játékokat, most a füvesítés maradt hátra, ez is elindul április elején. Komoly projektről van szó, a gyepszőnyeghez locsolórendszert kell kiépíteni a hozzá tartozó elektronikával. A locsolórendszer kiépítését és a gyep vásárlását az óvoda alapítványa által összegyűjtött pénzből valósítják meg, amihez óriási segítséget jelent a BRC Services Kft. 600 ezer forintos adománya. Az önkormányzat a kert újrafüvesítéséhez szükséges öt köbméter termőföldet és annak szállítását biztosítja. Az óvoda a szülők jóvoltából 400 ezer forintot nyert a Tesco pályázatán, amelyből árnyékolókat, további futónövényeket, fákat, madárházakat és rovarhotelt vásárolnak. Az árnyékolókat tartó oszlopokat és a rögzítésükhöz szükséges betont az egyik szülő adományozta az ovinak. Egy kertész végzettségű szülő a kertrendezéshez szükséges eszközöket biztosítja ingyen. A szülők természetesen minden munkában segítenek.

A projekt finanszírozása mögött a Wekerlei Óvodásokért Alapítvány áll. Sok évvel ezelőtt szülői kezdeményezésre jött létre annak érdekében, hogy minél jobb és szebb körülmények között járhassanak a gyerekek a Vonás utcai óvodába – tájékoztatta lapunkat Bonnyayné Virág Krisztina óvodapedagógus, aki azt is elmondta, hogy óriási az aktivitás az alapítvány kapcsán. Egyrészt szeretnének minél több pénzt gyűjteni, amiből a szükséges munkálatokat, fejlesztéseket el tudják kezdeni, de legalább olyan értékű, amit a szülők hozzátesznek ehhez a munkájukkal, a rászánt idővel, a szakértelmükkel, az ismerősi hálójukkal. Mindent bevetnek annak érdekében, hogy itt az udvar szebb és jobb legyen.

Maros-Ferenczi Ingridtől megtudtuk: a csütörtöki rendezvényen és a támogatásokból eddig összesen 720 ezer forint bevétel gyűlt össze, amely az óvodai alapítványon keresztül segíti az udvar megújulását, újabb játék beszerzését. További támogatásokat a Wekerlei Óvodásokért Alapítvány számlájára várnak (számlaszám: 11600006-00000000-27210958). 

A csütörtöki rendezvényt támogatták:
Motorrad – gyermek biciklis kesztyűk,
Packit – „gyeptéglajegy”,
Mátrix – ingyen lufik,
Babos-Bábos Társulat,
Aztabanda foglalkozás,
Kispest SE – foci,
Etudance,
Csorba Anita élménystúdió,
Pocsai Porta – szörpök,
Lipóti pékség – sütemények,
Maxi Kuckó – kenyér,
Boldog föld – „kennivalók” a kenyerekre,
Zmax Kft. – zöldségek,
Éléskamra – tálaláshoz szükséges eszközök,
Wekerlei patika – gumikesztyűk,
Wekerlei fagyizók,
Közös kávézó,
Kenyérke pékség.