HÍREK  2023. április 05.      333
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kakaótúrán jártak az ifjúsági önkormányzat tagjai

Nem először vettek részt városházi kakaótúrán az 1997-ben megalakított és a kerületben élő kispesti gyerekekért dolgozó Kispesti Ifjúsági Önkormányzat (KIFÖ) tagjai. De mivel a fiatalokból álló képviselő-testület tagjai az iskolai választások miatt elég gyakran változnak, a jelenlegi KIFÖ-tagoknak is sok-sok újdonságot tartogatott a keddi látogatás.

 

Kakaótúrán jártak az ifjúsági önkormányzat tagjai
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

A polgármesteri program keretében most is olyan helyekre mehettek be a gyerekek a hivatal épületében, ahová a hétköznapokban nem szabad a bejárás. A közös látogatás a Kormányhivatal előtt, az Okmányirodánál kezdődött, majd a Polgármesteri Hivatal aulájában, a nemrégen elhunyt szobrászművész-díszpolgár, Harasztÿ István, alkotása előtt folytatódott. A gyerekek beültek az ülésterembe is, kipróbálhatták a szavazógépeket, felmehettek a karzatra, majd közösen kakaóztak a polgármesteri irodában.

A városházi Kakaótúrákat 2011 májusában indította el a polgármester azzal a szándékkal, hogy a kispesti gyerekek kicsit megismerhessék a Polgármesteri Hivatal életét, megnézhessék a képviselő-testületi ülések helyszínét, találkozhassanak az itt dolgozó munkatársakkal és a város vezetőivel. A Kakaótúrákat évek óta folyamatosan, választásoktól függetlenül, hónapról-hónapra szervezik a városházi munkatársak a kerületi gyerekeknek.