HÍREK  2023. április 27.      554
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Öt kispesti rendőr kapott kitüntetést

A 2021 óta adományozható Sárkányölő Szent György Elismerést vehette át a kispesti rendőrkapitányság öt munkatársa. A pénzjutalommal is járó elismerést minden évben Szent György napjához, április 24-éhez kapcsolódóan adja át az önkormányzat.

Öt kispesti rendőr kapott kitüntetést
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Köszöntőjében Gajda Péter polgármester arról beszélt, hogy a korábbi rendőrkapitány, Plánk Róbert javaslatára 2021-ben köszöntötték először a kimagasló munkát végzett rendőröket Kispesten. Úgy fogalmazott: ezek az emberek sokszor az életület kockáztatják szolgálatteljesítés közben, a vagyon és az élet védelme, a közlekedés biztonsága érdekében. A polgármester kiemelte a nagyon jó együttműködést a kerületi kapitányság és az önkormányzat között, majd a kerület nevében köszönte meg azt az áldozatos munkát, amit a kispestiekért végeznek a rendőrök.  

Kispest rendőrkapitánya arról beszélt, hogy a közbiztonság állapotáért mindig a rendőrséget teszik felelőssé, ha jó, akkor is, ha nem, akkor is. Több évtizedes tapasztalat alapján mondhatja, hogy Kispest közbiztonsága jó, és ezért kollégái nagyon sokat tesznek. Krammer György Zsolt ezredes megköszönte a kerület támogatását és méltatta az önkormányzattal valamint a társszervekkel kialakított együttműködési rendszert, amely nélkül – mint mondta – nem tudna rendőrség eredményes lenni.

A kispesti rendőrkapitányság állományában szolgálatot teljesítő rendőröknek adományozható Sárkányölő Szent György Elismerést Gajda Péter polgármester, Varga Attila alpolgármester és Domokos Gábor, a Várospolitikai, Városüzemeltetési és Rendészeti Bizottság elnöke adta át.

Sárkányölő Szent György Elismerést vehetett át:

Soós Kinga címzetes rendőr őrnagy, aki csaknem 24 éve teljesít szolgálatot a Budapesti Rendőr-főkapitányság állományában. Kispesten 2015-ben kezdte meg munkáját kiemelt fővizsgálóként, majd a Gazdaságvédelmi Alosztály kiemelt főnyomozja lett. Munkájához való hozzáállása példaértékű, szorgalmas és precíz, mentorálja, motiválja kollégáit, akikkel jó kapcsolatot alakított ki. Feladatait, pluszmunkáit mindig a legjobb tudásának megfelelően, határidőre végzi. 

Szabó András rendőr őrmester, aki 2018-ban szakmai tanulmányaival párhuzamosan került a kerületi rendőrkapitánysághoz, eleinte járőrtársként. A ranglétrát végigjárva, tanulmányai sikeres elvégzését követően parancsnoki javaslatra ma már járőrparancsnoki beosztásban dolgozik. A rábízott feladatokat a legjobb tudása szerint pontosan és hatékonyan határidőre végzi el, társai, kollégái, parancsnokai mindig számíthatnak rá. A fiatalok gyakorlati képzésében aktívan részt vesz, példát mutat. Jó „csapatjátékos”, magas szintű teljesítményével járul hozzá Kispest közbiztonságához.

Varga Katalin rendőr törzsőrmester, aki 2021-ben került a kispesti rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályára, ahol megbízott referensi feladatokat lát el. Fiatal kora ellenére a Rendészeti Osztályon megszerzett gyakorlati tapasztalatait jól kamatoztatja a szabálysértési eljárások végrehajtása során, melynek mérhető eredményei vannak. Segítőkész, önzetlenül segít az osztály és a társszervek szakterületein dolgozó kollégáknak.

Varga Richárd rendőr főtörzsőrmester, aki 2013-ban került a kerületi rendőrkapitánysághoz járőrként. A ranglétrát végigjárva 2021-től a Bűnügyi Osztály Bűnüldözési Alosztályának nyomozója lett. Feladatait magas szinten, hatékonyan végzi. Szakmai felkészültsége kiváló, a megszerzett ismereteit jól alkalmazza a gyakorlatban, azokat folyamatosan fejleszti, a jogszabályi változásokat figyelemmel kíséri. Kiemelt figyelmet fordít a gépjárműlopások, feltörések felderítésére. Szolgálatának ellátása során kiemelkedő bűnügyi érzékenységről tett és tesz tanúbizonyságot, melynek köszönhetően a bűncselekmények felderítésében kiváló eredményeket ért el.

Percze Máté rendőr őrmester, aki 2020-ban szakmai tanulmányai megkezdésével került a kispesti rendőrkapitánysághoz. Tanulmányai sikeres elvégzését követően 2021 járőri, majd parancsnoki javaslatra járőrvezetői beosztásba került. Rövid szakmai életútja miatti tapasztalatlanságát, magas szintű rendőrszakmai tudással, igyekezettel és agilis hozzáállással kompenzálja. A rábízott feladatokat minden esetben határidőre, a legjobb tudása szerint hajtja végre, kollégái, parancsnokai számíthatnak rá. Jó „csapatjátékos”, magas szintű teljesítményével hozzájárul Kispest közbiztonságához.

A kitüntetettek munkatársai mellett jelen volt a rendezvényen Vinczek György alpolgármester, Teknős Ferenc és Fekete Márk önkormányzati képviselők, valamint Dr. Király Beatrix, Budapest Főváros Kormányhivatala XIX. kerületi Hivatalának vezetője.

Az ünnepi műsorban Scheer Lívia előadóművész dalösszeállítását hallhatta a közönség Budapestről.