HÍREK  2023. május 05.      809
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fórum a régi Vágóhíd területének rendezéséről

A képviselő-testület februárban fogadta el a Hofherr Albert utca – Iparos utca – Lajosmizsei vasútvonal által határolt területre készített Telepítési Tanulmánytervet, mely az oda tervezett fejlesztés miatt készült. A projekt a jelenleg hatályos Kispest Kerületi Építési Szabályzat (Kispest KÉSZ) módosítását teszi szükségessé, melynek alapjául az elfogadott Telepítési Tanulmányterv szolgál. A 2021-es kormányrendelet alapján a Kispest KÉSZ készítésének előzetes tájékoztatási szakaszában az önkormányzatnak a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 5/2023. (II.16.) önkormányzati rendelete szerint lakossági fórumot kellett tartania.

Fórum a régi Vágóhíd területének rendezéséről
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

A csütörtöki városházi találkozón a Budapest Főváros Városépítési Tervező Kft. szakemberei mutatták be az általuk készített partnerségi véleményezési dokumentációt. A régi Vágóhíd mintegy 2,2 hektáros beépítetlen, elhanyagolt területének 2/3-án lakáscélú fejlesztést tervez a tulajdonos, a terv 325 lakással számol.

A fórum résztvevői – a környék lakói, Vinczek György és varga Attila alpolgármesterek, Fekete Márk és Domokos Gábor önkormányzati képviselők, Dódity Gabriella fővárosi képviselő, ­– a zajterhelés növekedésére, az építkezés okozta károkra, a várhatóan több száz új autó megjelenése okozta zsúfoltságra, a beruházás túlzó beépítési paramétereire hívták fel a figyelmet és fogalmazták meg ezekkel kapcsolatos javaslataikat. A környéken lakók hangsúlyozták: azt várják, hogy a lakosok érdekeit képviselje az önkormányzat, ne a beruházóét.

Berencz Ibolya főépítésztől megtudtuk: az egyeztetési szakasz még tart, írásban 2023. május 9-ig lehet véleményezni a dokumentációt. A javaslatokat be lehet dobni a Polgármesteri Hivatal előterében lévő gyűjtőládába, el lehet küldeni postai úton a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata Főépítészi Iroda (1195 Budapest, Városház tér 18.-20.) postacímre, elektronikusan a foepitesz@kispest.hu e-mail-címre, vagy közvetlenül az ügyfélkapun keresztül az E-tér felületére feltölteni.

A dokumentum-tervezet elérhető itt, vagy megtekinthető személyesen a Főépítészi Irodán, előzetes időpontegyeztetést követően a +36-1-3474-553 telefonszámon, ügyfélfogadási időben.